Hrvatska

NAKON USKLAĐIVANJA U SRPNJU Mirovine prosječno veće za 68,93 kune

Mirovine će s 1. srpnjem porastu za 2,46 posto. Naime, država je u srpnju analizirala opći rast cijena i promjene prosječne bruto plaće zaposlenih u Hrvatskoj i odredila, a na temelju porasta tih varijabli, da se tom rastu moraju prilagoditi i mirovine, piše Večernji list. Država naime usklađenje mirovina s troškovima života i plaćanja zaposlenih, radi dva puta godišnje; na početku siječnja i srpnja. Analizom aktualnih podataka, vrijeme je za povećanje primanja umirovljenika.
Ovisno o prosječnoj visini mirovina, piše dalje Večernji, za hrvatske će umirovljenike to značiti porast mjesečnih primanja od 42,77 kuna za građane s najmanjim mirovinama, do 180,74 kuna za umirovljenike u rangu najviših mirovina, a u ukupnom prosjeku, riječ je o povećanju od 68,93 kuna mjesečno. Uvećane mirovine korisnicima će biti isplaćene početkom rujna, s mirovinama za kolovoz i zajedno s razlikom za srpanj ove godine, tako da će im mirovine isplaćene u rujnu biti osjetno veće.

Pročitajte još

Od ljeta će cijene u trgovinama i kafićima biti prikazane u kunama i u eurima

Dulist

FOKUS NA HRANI I GORIVU Vlada RH sprema paket mjera za ublažavanje udara rastuće inflacije

Dulist

Popularni Bild otkriva devet razloga zbog kojih Nijemci zimi hrle kampirati u Hrvatsku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija