Crna kronika

Nakon sukoba na trajektnom pristaništu za lažno svjedočenje nudio tisuću eura

Lisice

Zbog sukoba na trajektnom pristaništu u Orebiću, 25-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo ‘Sprječavanje dokazivanja’.
Naime, prema izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, tijekom poslijepodnevnih sati u petak, 18. ožujka, osumnjičeni 25-godišnjak je, raspoređujući vozila na trajektnom pristaništu u Orebiću, ušao u verbalni sukob sa 64-godišnjim putnikom zbog nesuglasica oko ukrcajnog reda.
Budući je utvrđeno kako su tijekom navedenog sukoba obojica muškaraca međusobnim vrijeđanjem i vikom narušavali javni red i mir prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Nakon dovršetka prekršajnog postupka osumnjičeni 25-godišnjak je sutradan prišao jednoj od osoba koja je bila na mjestu događaja i pokušao ga nagovoriti da lažno svjedoči u njegovu korist rekavši mu da ga je naveo kao krunskog svjedoka u prekršajnom postupku.
Osumnjičeni je od spomenute osobe tražio da u svom svjedočenju navede kako on nije prvi započeo sukob te mu točno naveo što bi trebao reći u svom iskazu i za to mu nudio novčanu naknadu od 1000 eura. Isto traženje osumnjičeni je ponovio i sljedećeg dana, a spomenuta osoba je odbila oba prijedloga pojasnivši kako nije svjedočio sukobu jer se u tom trenutku nalazio na većoj udaljenosti.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 25-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist