Crna kronika

KAZNENA PRIJAVA Državljani Republike Srbije na Grudi napali hrvatskog državljanina

blank

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 23. kolovoza 2023., uz kaznenu prijavu, privedena dvojica državljana Republike Srbije (1990. i 1991.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje iz mržnje i kaznena djela nasilničkog ponašanja iz mržnje, priopćuje DORH.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici u noćnim satima 22. kolovoza u mjestu Gruda, uz vikanje počeli urinirati po muralu jednog nogometnog kluba, a nakon što im je prišao hrvatski državljanin (1977.) te ih upozorio da to ne rade, oni su ga, osnovano se sumnja; u nakani da kod njega izazovu osjećaje straha i uznemirenosti te u cilju iživljavanja, a sve zbog netrpeljivosti prema pripadnicima druge nacionalnosti, psovali i uz prijetnje fizički napali što je kod oštećenika izazvalo osjećaje straha i prepasti.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 23. kolovoza 2023. predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od počinjenja istovrsnih kaznenih djela. Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je svojim rješenjem odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičenicima te im, na temelju čl. 98. st. 1. i st. 2. t. 1., t. 4. i t. 5. ZKP-a, odredio mjere opreza zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorija Republike Hrvatske, kao i zabranu približavanja te uspostavljanja ili održavanja veze sa oštećenim hrvatskim državljaninom.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku će, po primitku pisanog otpravka navedenog rješenja suca istrage, podnijeti žalbu na to rješenje.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Zapalio se auto na Ilijinoj glavici, vatrogasci na terenu

Dulist

Požar u restoranu u Širokoj ulici, na intervenciji osam vatrogasaca

Dulist

Muškarac (86) pobjegao iz doma za starije i aktivirao bombu

Dulist