Aktualno

NAKON SAMOSTALNE IZLOŽBE Miho Baće obranio doktorat!

Nakon što se sredinom rujna u Sponzi dubrovačkoj publici predstavio prvom samostalnom izložbom, Miho Baće od danas se može pohvaliti i titulom doktora pravnih znanosti!
-Od danas sam doktor pravnih znanosti! Sretan sam! – pohvalio se na Instagramu.

Županijski pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove i predsjednik dubrovačkog HSLS-a obranu svoje doktorske dizertacije najavio je upravo u razgovoru za DuList.
-Tema je vezana uz leasing. Ukratko, završio sam Pravo u Zagrebu, postdiplomski u Splitu, a doktorirat ću u Mostaru. Ušao sam u proceduru obrane rada, samo mi treba datum. Ugovor o leasingu i odvanjanje s drugim ugovorima trgovačkog prava, to je zapravo tema. Trgovačko pravo kojim se bavim dio je obveznog ugovornog prava u kojem je najveći fokus na ugovaranju između trgovačkih društava. Hrvati su napravili zakon o trgovačkim društvima naslanjajući se na njemačku zakonodavnu praksu. Naš najistaknutiji profesor prava sa Zagrebačkog fakulteta, Jakša Barbić, tvorac je svega što se događa u trgovačkom pravu i pravu društava, ustrojavanju firmi i on je to dobro napravio. Druga je stvar kakvi su menadžeri, ali sama organizacija trgovačkih društava je sasvim solidna i organizacijski na razini europske pravne stečevine. Nema razloga da bi bila manjkava. Prilično je to lagodna pravna disciplina, za razliku od nekih drugih – tipa građanskog procesnog prava ili pomorskog prava, koje su hrvatski specifikum bez mogućnosti‘copy/paste’ – rekao je Miho Baće, kojemu ovim putem čestitamo.

Foto: Instagram

Pročitajte još

MAJA I MIRKO: ‘SVIMA OD SRCA HVALA’ Humanitarnom akcijom u Verandi prikupljeno više od 67 tisuća kuna

Dulist

KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA Župan: Pokazali smo da se možemo nositi s najvećim krizama

Dulist

OVAJ TJEDAN Besplatna radionica ‘Kako samostalno voditi paušalni obrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija