Grad

NAKON REVIZIJE Gradske tvrtke bi trebale seliti u TUP

NAKON REVIZIJE Gradske tvrtke bi trebale seliti u TUP

Gradonačelnik Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin održali su danas sastanak s direktoricom društva TUP d.d. Marijom Šimunović.

Direktorica Šimunović izvijestila je gradonačelnika o aktivnostima poduzetima od strateške kupnje društva TUP d.d. u ožujku ove godine kojim je Grad postao vlasnik iznimno vrijednog prostora u kojem su planirani brojni javni sadržaji. Istaknula je kako je započeo proces pripajanja društva TUP d.d. društvu UTD Ragusa d.d, ističu iz Grada Dubrovnika.

Izrađena je arhitektonska snimka izvedenog stanja zgrada u Gružu i Knežici te je u tijeku revizija svih ugovora s postojećim zakupcima poslovnih prostora, s ciljem postizanja financijske samoodrživosti Društva. Na temelju rezultata revizije, slobodni prostori stavit će se u funkciju gradskih tvrtki, društava i kulturnih institucija.

Jedan od prvih koraka po preuzimanju prostora u Gružu bilo je uklanjanje onečišćenja, odnosno azbesta i grafitne prašine nastale nakon godina u kojima se u TUP-u odvijala proizvodnja. Ideja za ovaj dio pogona je transformacija proizvodnih pogona TUP-a u urbano tkivo te regeneracija prostora korištenjem održivih materijala u procesu obnove.

U sklopu EU projekta ‘Novi europski Bauhaus’, projektom ‘Revitalizacija TUP-a’ Gradu se osiguravaju tehnički kapaciteti kako bi se formiranjem interdisciplinarnog tima, uključujući stručnjake društveno-humanističke, gospodarske, tehničke, pravne i ekonomske struke, formirao održivi model ‘novog gradskog kulturno – društvenog inkubatora’. Europska komisija je odabrala ovaj projekt kao jedan od 20 najboljih projekta u Europi.

Posjetimo, kupnjom dionica UTD Ragusa d.d. Grad Dubrovnik je ispunio preduvjet za daljnje strateške korake u stjecanju vrijedne imovine kojom će u konačnici štititi interese građana. Uz preuzimanje većinskog vlasništva nad Lukom Dubrovnik, stjecanje vlasništva nad TUP-om d.d. na značajnoj lokaciji ima stratešku ulogu u budućem razvoju Grada Dubrovnika, ponajprije u kontekstu planiranog intermodalnog urbanog centra Grada Dubrovnika na prostoru od Batahovine do Robne kuće Minčeta koji će obuhvatiti i novi cruise terminal za goste na kružnim putovanjima.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist