Sport

NAKON PORAZA OD SRBIJE Vaterpolisti vjeruju u pobjedu nad Francuskom

NAKON PORAZA OD SRBIJE Vaterpolisti vjeruju u pobjedu nad Francuskom

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija u mislima je u sutrašnjem susretu s Francuskom. Jutrošnji trening na bazenu SRC Novi Beograd bio je u znaku taktike za utakmicu koja će nam odrediti daljnji tijek natjecanja na ovom Europskom prvenstvu koje se igra do 23. siječnja. Hrvatsku reprezentaciju posjetio je veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordan Markotić te im poželio sreću i dobru igru u nastavku Prvenstva. U ime reprezentacije, Veleposlaniku je na dobrim željama zahvalio kapetan Josip Pavić.

“Izgubili smo, nažalost, utakmicu od protivnika koji je u ovom trenutku, moramo priznati i biti iskreni, bolji od nas. Iako smo htjeli drugačije, da na drugi način otvorimo turnir. Kada u dva susreta izgubimo sa sedam razlike, nema nam druge nego priznati da je Srbija u ovom trenutku bolja reprezentacija od nas. Taj susret moramo zaboraviti čim prije. Naglašavo sam i prije Europskog prvenstva da je ishod tog susreta nebitan za daljnji turnir!”- izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao: “Naša najvažnija utakmica je sljedeća, protiv Francuske; ona nam određuje put kakav smo očekivali i kakav želimo. Da je jučerašnja utakmica završila i drugačijim rezultatom, mi utakmicu protiv Francuske moramo dobiti. Moramo se dignuti, fokusirati se na ovo što nas čeka. Ići iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu kroz turnir. Nadam se da ćemo prikazati onu igru koju možemo. Francuska je opasna i jaka reprezentacija. Bilo kakvo potcjenjivanje, bit ćemo kažnjeni. Oni su u ekspanziji i digli su se. Nećemo od njih raditi neku strašnu reprezentaciju, ali izuzetno su opasni te, ukoliko ih sutra želimo dobiti, moramo odigrati jednu maksimalno dobru utakmicu!”

Hrvatska u grupi B iduću utamicu igra sutra protiv Francuske u 16.45 sati, dok posljednju u grupi igra protiv Malte u četvrtak, 14. siječnja, u 9.30 sati. Izravan prijenos sutrašnje utakmice možete pratiti na HTV 4 u 16.40 sati.

“Jučer smo uvjerljivo poraženi od Srbije koja je bila za svaku pohvalu, a mi ispod svake razine. Ova nam utakmica nije bila presudna što se tiče rezultata. Okrenut ćemo se sutra Francuzima, jer pobjedom u toj utakmici dobivamo lakšeg protivnika za osminu finala. Mislim da ćemo biti spremni za sutrašnju utakmicu, jer sam uvjeren da smo kvalitetniji od Francuza i sve osim naše pobjede bilo bi velikio iznenađenje!” – izjavio je kapetan Josip Pavić.

HVS, Foto: Ilustracija

Pročitajte još

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist