Politika

CRO DEMOSKOP Milanović s trona najpopularnijih političara svrgnuo Plenkovića

CRO DEMOSKOP Milanović s trona najpopularnijih političara svrgnuo Plenkovića

RTL donosi novi CRO Demoskop, istraživanje o rejtingu stranaka i političara u ožujku, kojega je za ovu TV kuću ekskluzivno povela agencija Promocija plus na uzorku od 1300 ispitanika.
Istraživanje pokazuje kako vladajuća stranka ostaje prvi izbor s 27 posto, ali od početka godine, već treći mjesec zaredom HDZ bilježi pad rejtinga. Isti trend, s nešto manjim padom, vidljiv je i kod SDP-a (19,5 posto) koji je, sad već tradicionalno, na drugoj poziciji.
Prava bitka, navodi RTL, vodi se za treću poziciju na kojoj je i u ožujku platforma MOŽEMO! – nešto iznad 8 posto. Za vratom im puše Domovinski pokret (7,5%), koji je, uz rast rejtinga, pretekla Most (7,2%).
S trona ljestvice najpozitivnijih političara predsjednik je smijenio premijera! Naime, Zorana Milanovića najviše ispitanika, njih 18 posto, smatra najpozitivnijim političarom. Da je to premijer Andrej Plenković poručuje manje od 16 posto ispitanika, što je 4 postotna boda manje nego u veljači. Trend pada osobnog rejtinga premijera vidljiv je četvrti mjesec zaredom. Iako u istom razdoblju raste rejting kandidatu za gradonačelnika Zagreba, Tomislav Tomašević (3,9%) i dalje je daleko od vodećeg dvojca. Baš kao i predsjednik SDP-a Peđa Grbin (3,4%).
S druge strane građani poručuju da im je najnegativniji političar premijer Plenković; tako ga vidi gotovo četvrtina ispitanika. Da je to predsjednik Republike poručuje 12,5 posto, gotovo 4 postotna boda više nego u veljači.
Sve rezultate ovog istraživanja pogledajte ovdje.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist