Kultura

Nakon dugo vremena Lovro Artuković ponovno izlaže pred dubrovačkom publikom

Nakon dugo vremena Lovro Artuković ponovno izlaže pred dubrovačkom publikom

U četvrtak, 10. prosinca u 13 sati, u Umjetničkoj galeriji Dubrovrnik vrata svoje izložbe ‘Usporavanje’ otvorit će hrvatski slikar s berlinskom adresom Lovro Artukovića. Izložba predstavlja 43 rada nastala u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: ‘Zlatne folije i odrazi’, ‘Melankolija noćnih svjetla’, ‘Posjet ateljeu’ i ‘Izlet’.
Artukovićev primarni medij rada jest figurativno slikarstvo. Pri stvaranju svojih radova koristi tradicionalnu tehniku ulja na platnima velikog formata. I ova izložba donosi slike velikog formata, no ima i nekih novih elementa vezanih uz umjetnikova likovna istraživanja. Potonje je rezultiralo bogatstvom detalja u recentnim radovima, piše u katalogu izložbe Leonida Kovač.
– Budući da do sada nisam iznašao patent koji bi mi omogućio da slikam brzo i jednostavno, a da pritom budem i zadovoljan naslikanim, nakraju uvijek ponizno prihvatim da je taj spori i tegobni način, koji me katkad frustrira, upravo moj osobni, prepoznatljivi način. Zato sam odlučio da slike nastale posljednjih godina izložim pod nazivom ‘Usporavanje’ – rekao je Artuković.
Lovro Artuković već godinama živi u Berlinu, a posljednju izložbu u Dubrovniku održao je 2001. godine upravo u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik te od tada nije bilo prilike za vidjeti njegove radove. Organizatori izložbe su Umjetnički paviljon u Zagrebu i Umjetnička galerija Dubrovnik, a Artuković se ovom izložbom nakon dugo vremena predstavlja u Dubrovniku te ona ostaje otvorena do 28. veljače 2020.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist