Grad

Nakon 51 godine počinje se graditi novi dom umirovljenika

Nakon 51 godine u Dubrovniku se počinje graditi novi dom umirovljenika. Posljednji je onaj izgrađen ispod Sveučilišta u Dubrovniku 1970. godine. Toliko o tome koliko je važna ova investicija – rekao je u četvrtak gradonačelnik Mato Franković prilikom potpisivanja ugovora za izvođenje radova i stručni nadzor za projekt ‘Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel’.

blankOdabrani ponuditelj za izvođenje radova je društvo Alfaplan građenje na čelu s Matom Butijerom čija je ponuda u iznosu od 13.504.144,62 kuna bez PDV-a odabrana kao najpovoljnija u postupku javne nabave. Ugovor o izvršenju usluge stručnog nadzora potpisan je ponuditeljem Zajednicom ponuditelja Empora i Delta Plan na čelu s Matom Lučićem čija je ponuda u iznosu od 93.600,00 kuna bez PDV-a bila najpovoljnija u postupku javne nabave.

blank

Budući dom umirovljenika će imati ukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. Predviđene su i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, smještene u suterenu objekta.

-Je li to dovoljno? Naravno da nije. Međutim, ova gradska uprava uhvatila se u koštac s uvođenjem standarda za naše umirovljenike, odnosno osiguravanja smještajnih kapaciteta na području Dubrovnika – rekao je gradonačelnik. Korak nakon početka gradnje bit će osnivanje javne ustanove što je i obveza Hotela Gruž s Gradom Dubrovnikom, kaže. Cijena smještaja još nije utvrđena. No, rekao je da će biti viša nego što je trenutna u drugim domovima umirovljenika.

-Gledat ćemo uz subvenciju Grada Dubrovnika da bude što manje opterećenje našim sugrađanima – naglasio je.

Dom umirovljenika u Gružu u konačnici će imati nešto više od 1.300 kvadratnih metara bruto površine. Od postojeće građevine zadržat će se 690 kvadratnih metara, dok će se dio garaže i krovište srušiti kako bi se nadogradilo oko 620 dodatnih kvadratnih metara. Ovom prenamjenom zgrade dobit će se koristan prostor podijeljen na suteren, prizemlje, prvi i drugi kat te potkrovlje, uz racionalizaciju troškova i optimalnu kvalitetu smještaja. Izgradnjom doma umirovljenika u Gružu zadovoljit će se dio potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika. Rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao.

blank
Uz novi dom planiran kod Opće bolnice za 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika usluga, riječ je o prioritetu ove gradske uprave u segmentu društvene infrastrukture Grada Dubrovnika. Vjeruje i da će dom umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik dobiti građevinsku dozvolu do ljeta.

-To znači da bismo u 2021. godini započeli izgradnju čak dva doma umirovljenika – naglasio je.

Pročitajte još

Skala jutros nije zaplovila prema Lokrumu

Dulist

Dubska i Neumska ulica dobivaju nove cjevovode vodoopskrbe

Dulist

TURISTIČKO VIJEĆE Započeo je oporavak, vidljiv je porast broja turista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija