Županija

Nakon 12 godina novi izbori za mjesne odbore u Općini Dubrovačko primorje

page 13

Izbori za članove vijeća mjesnih Odbora u Općini Dubrovačko primorje rspisani su 13. travnja ove godine, a posljednji takvi izbori održali su se 2011. godine. Mandati mjesnih odbora istekli su davne 2015. godine – piš u svom priopćenju Vlaho Mozara, predsjednik Općinskog vijeća i član Izbornog povjerenstva.

Izbori će se održati 14. svibnja, a svi rokovi kreću od sutra, 14. travnja. Kandidacijske liste prikupljat će se do 27.4. do ponoći. Izborno povjerenstvo organiziralo je svakodnevna dežurstva u svom sjedištu u Zavičajnoj kući Dubrovačkog primorja. Sve informacije mogu se dobiti na email oip.primorje@gmail.com, na mobitel predsjednika povjerenstva Petra Lončara na broj 098294555 i osobno u sjedištu Izbornog povjerenstva.

Velika novost na nivou mjesne samouprave je, istič Mozara, da će svako od 20 sela i naselja Općine Dubrovačko primorje imati izbore za svoj vlastiti mjesni odbor, umjesto 8 zajedničkih iz prethodnog desetljeća. Iako je u vremenskom razdoblju od posljednjih izbora Općina izgubila čak 25% svog stanovništva te su neka sela dovedena na rub istrebljenja s gubitkom stanovništva od čak 70%, (izvor Državni zavod za statistiku, popis stanovništva 2011. i 2021.), u ove izbore se ide s velikim optimizmom da će velika većina sela i naselja uspjeti organizirati svoj mjesni odbor.

Predsjednik Općinskog vijeća Vlaho Mozara istaknuo je da je za rad mjesnih odbora proračunom predviđeno čak 40.000 eura u 2023. godini i da je to samo početak ako se mjesni odbori dokažu kroz svoj rad. Poziva sve zainteresirane birače i stranke da sudjeluju u izborima kako bi svih 20 naselja dobilo svoj mjesni odbor koji će se boriti za dobrobit svojih mještana, a tako i na dobrobit cijele Općine.

Obavijest o mjesnim odborima i broju clanova vijeca

Odluka o raspisivanju izbora – SGDNZ -5-23-objavljen-17.-ozujka-2023

Upute o redoslijedu izbornih radnji i tijeku rokova za provedbu izbora

Pročitajte još

DONACIJA VRIJEDNA GOTOVO 20 TISUĆA EURA Marija i Niko Primorac darivali Dom za starije Konavle

Dulist

Župan primio košarkašice ŽKK Ragusa

Dulist

Završenu prvu faza uređenja ceste Dubravka-Bani obišao župan Nikola Dobroslavić

Dulist