Aktualno

NAJVEĆI U FLOTI JADROLINIJE U Hrvatsku stigao brod koji će voziti na liniji Dubrovnik-Bari

jadrolinija dalmacija brod

Jadrolinija odnedavno u svojoj floti ima najveći brod u vlastitoj povijesti. Brod koji se stigao sa sjevera Europe sada je preimenovan u brod Dalmacija’, a ta je investicija vrijedna 18 milijuna eura.

U brodogradilištu Viktor Lenac bit će prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije, a do nedavno je nosio ime Oslofjord’. Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1800 osoba i 350 automobila. Brod izgrađen 1993. godina namijenjen je održavanju međunarodne linije Dubrovnik – Bari, a svojim karakteristikama Jadroliniji omogućava promjenu koncepta linije u dnevnu s deset putovanja tjedno u visokoj sezoni. Putnicima se kroz osam paluba nudi dva restorana, tri bara, grill bar, igraonica za najmlađe i otvorena paluba, piše poslovni.hr. 

Inače, kako je DuList već pisao, linija Dubrovnik-Bari ponovno će se uspostaviti 29. travnja, a u predsezoni i posezoni plovit će tri puta tjedno. Tijekom sezone plovit će četiri puta tjedno, a u špici sezone, od 22. srpnja do 25. kolovoza, do Barija će se moći čak pet puta tjedno. Jednosmjerna karta iznosit će 70 eura, dok će se na povratnu kartu primjenjivati 20 posto popusta.

 

Foto Arhiva Jadrolinija 

Pročitajte još

OBRAZOVANJE MINISTARA Imamo šest doktora znanosti, jedan novi školovan u SAD-u

Dulist

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist