Crna kronika

Najveća zapljena u proteklih 7 godina

Najveća zapljena u proteklih 7 godina

Jučerašnjom zapljenom 105 kilograma marihuane na Karasovićima zadan je snažan udarac južnom kraju „Balkanske rute“ krijumčarenja droge, ustvrdio je voditelj Odsjeka za drogu PU Dubrovačko – neretvanske županije Hrvoje Neusidl.

 
Na jutros održanoj tiskovnoj konferenciji u Vili Palmi predstavljena je najveća zapljena droge u proteklih 7 godina na ovom graničnom prijelazu. Neusidl je iznio podatak kako je vrijednost zaplijenjenih 105 kilograma marihuane, tipa “skunk“ otprilike1,6 milijuna kuna, a uličnom pretprodajom dosegla bi vrijednost od 5 milijuna kuna.
– Pokušavamo što jače udariti balkansku ruku krijumčarenja narkotika, a ova kriminalistička istraga ide dalje. Ovaj put je droga očito bila namijenjena hrvatskom tržištu, jer je krajnje odredište kamiona u kojem je pronađena bilo Zagreb – ustvrdio je Hrvoje Neusidl, podsjetivši kako je ovo druga velika zapljena u protekla 2 mjesece, jer je u veljači na istom graničnom, prijelazu otkriveno 25 kg marihuane.
 
Okolnosti otkrića iznio je načelnik Odsjeka za granicu Carinarnice Dubrovnik Petar Muhoberac.
– Ove je subote oko 8:50 sati ulaznoj graničnoj kontroli pristupilo teretno i priključno vozilo albanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji Albanac, a u vozilu se nalazio i suvozač, također albanski državljanin. Carinskom djelatniku je na osnovu analize rizika teret bio sumnjiv i odlučio se za detaljni pregled tereta. U prikolici se nalazilo 10 paleta kamenih ploča, dok su u prednjem dijelu teretnog prostora bili buntovi granitnih ploča za popločavanje ulica. Unutar tih buntova ugledao je crnu vreću u kojoj je pronađena marihuana. Daljnjim detaljnim pregledom otkrivene su još četiri crne vreće u kojima je pronađeno ukupno 105 kilograma i 75 grama marihuane – kazao je načelnik Petar Muhoberac.
Daljnji postupak preuzeli su djelatnici Policijske postaje Gruda, čiji je načelnik Pero Matić također bio na jutrošnjoj tiskovnoj konferenciji.
 
Pročelnik Carinarnice Dubrovnik Dubravko Grbić iskoristio je priliku pohvaliti carinske i policijske djelatnike na savjesnom i uspješno obavljenom poslu.
– Ova je zapljena rezultat stručnosti, edukacije, analize rizika i osobne intuicije djelatnika koji je pristupio pregledu tereta. Suradnja Carine i Policije je na visokoj razini, a rezultat toga su učestala otkrića droge na našim graničnim prijelazima – kazao je Grbić.
 
Vozač i suvozač teretnog vozila u kojem je marihuana otkrivena dovedeni su u policijske prostore na kriminalističko istraživanje te su, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko – neretvanske, izvijestila je glasnogovornica Marija Gejnero.
 
 
 
 

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist