Županija

NAJUSPJEŠNIJI GOSPODARSTVENICI Kome Kuna, a kome Vidra

NAJUSPJEŠNIJI GOSPODARSTVENICI Kome Kuna, a kome Vidra

Ankora, Nautika i Importanne Resort ovogodišnji su dobitnici Plakete Zlatna kuna Županijske komore Dubrovnik.

Zlatnu kunu Komora svojim najboljim članicama dodjeljuje još od 1997. godine, a sve kako bi gospodarstvenike Županije potaknula na održavanje kontinuiteta uspješnosti. Rema riječima Terezine Orlić, predsjednice ŽKD, prošlu godinu gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije dočekalo je nakon 6 godina u plusu i to zahvaljujući turističkom sektoru.

– Stoga ni ne čudi što su gotovo sva nominirana trgovačka društva upravo iz ovog sektora. Svakako je to razlog za barem tračak optimizma, no ipak nije dovoljno da bismo se prepustili optimizmu koji je baziran na uspješnosti samo jedne gospodarske grane – istaknula je Terezina Orlić, naglasivši potrebu razvoja cjelokupnog gospodarstva i na čitavom području Županije.

Ugostiteljski obrt Ankora dobio je priznanje u kategoriji malih trgovačkih društava, a uz Ankoru nominirani u ovoj kategoriji bili su i Hotel Osmine te Mea Culpa. Nautika d.o.o. dobitnik je Zlatne kune u kategoriji srednjih trgovačkih društava, gdje su nominirani bili i Villa Dubrovnik te Hotel Lapad, dok je u kategoriji velikih trgovačkih društava priznanje dobio Importanne resort u konkurenciji sa Zračnom lukom Dubrovnik i Jadranskim luksuznim hotelima.

– Gospodarstvo je tijesto, poduzetnici su kvasac, što znači da bez vas naše gospodarstvo ne bi bilo jedno od najkonkurentnijih u Republici Hrvatskoj – rekao je zamjenik župana Davorko Obuljen,

Osim Zlatne kune, Županijska komora Dubrovnik ove je godine drugi put dodijelila i priznanja Dubrovačka Vidra, kojima se promiče poduzetništvo. Ovogodišnji dobitnici Vidre su Barović Trade – Konoba Bakus, Domino, Felicita, Horting, Lumiss te Nikolac.
Ove godine podijeljena su i priznanja za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu i to Hotelu Lapad za 100-tu obljetnicu poslovanja, Radežu iz Blata i Restoranu Mimoza za 60-u obljetnicu poslovanja, te Turističkom informativnom centru Dubrovnik za 50-u obljetnicu poslovanja.

– Danas generalno nije lako biti uspješan, pozitivan i likvidan u hrvatskom gospodarstvu. Svatko tko posluje pozitivno i likvidno ima veliki uspjeh, a još veći uspjeh imaju svi današnji dobitnici priznanja te obljetničari, koji su također iz godine u godinu najuspješniji. Nadam se da će u idućim razdobljima priznanja dobivati i tvrtke koje nisu naslonjene na turizam jer koliko nam je to bitna i glavna grana, toliko nije dobro da bude jedina – istaknuo je Željko Miletić, direktor Hotela Lapad.

Zahvalnicu ŽKD za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos dubrovačko-neretvanskom gospodarstvu dobio je Jerko Andrijić, savjetnik direktora tvrtke Radež.
– Dobivanjem ovog priznanja na kraju svog radnog ciklusa izmjenjuju mi se emocije i teško mi je iskreno reći kako se osjećam. Osjeća se ponosno i drago mi je da sam dobio ovo priznanje, a želio bih da ga svi vi na neki način zaslužite. Međutim, svako priznanje znači kraj jedne poslovne karijere, jednog života i jednog posla, koji sam s užitkom obavljao. Zahvaljujem svima koji su mi na mom putu pomagali i pomogli mi stvoriti lijepe uspomene – rekao je Jerko Andrijić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist