Hrvatska

NAJSKUPLJI KVADRAT Za dubrovački metar četvorni stana u prosjeku se tražilo 3630 eura

Prosječne oglašavane tražene cijene kuća tijekom kolovoza bile su oko šest posto više nego u istome mjesecu lani te oko devet posto više nego 2019. godine. Tražene vrijednosti stanova u prosjeku su oko tri posto više od lanjskih, a u odnosu na godinu prije više su za oko osam posto te oko 14 posto u usporedbi s kolovozom 2018., pokazuju podaci oglasnika Crozilla.com.

Najskuplji stambeni kvadrati i dalje se nalaze u gradovima diljem obale, a pritom prednjači Dubrovnik kojemu je Opatija već lagano za stopama, a slijedi ih Split.

Za četvorni metar stana u Dubrovniku u prosjeku se tražilo 3630 eura, a za kuće gotovo tri posto manje, odnosno 3523 eura. Visinom cijena blizu mu je i Opatija gdje se za četvorni metar stana tijekom kolovoza u prosjeku tražilo 3417 eura, dok je tamošnjim kućama kvadrat bio 1012 eura jeftiniji. Pri vrhu se nalazi i Split u kojem se za stan u prosjeku tražilo 3024 eura po kvadratu, dok se za kuće tražio oko pet posto manji iznos, a četvorni metar oglašavan je u prosjeku po 2879 eura.

Poreč je u kolovozu bio jedini grad u kojem su u tom oglasniku tražene cijene kuća bile više od cijena stanova. Četvorni metar stanova u prosjeku je stajao 2242 eura, a za kuće 38 eura više.

Pročitajte još

POSKUPLJENJE MOGUĆE OD 2022. Zbog rasta cijena goriva brodari traže veće cijene karata

Dulist

INA će određena goriva prodavati do isteka zaliha kako bi izbjegla gubitke, opskrba će biti otežana

Dulist

Radovan Dobronić novi je predsjednik Vrhovnog suda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija