DuList IN

‘Najsjajniji kantautor na planeti’ na Igrama

Proslavljeni kanadsko-američki kantautor Rufus Wainwright održat će solistički nastup u sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u petak, 26. srpnja u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Rufus Wainwright uživa reputaciju jednog od najvećih muških vokalista i pjesmopisaca današnjice te se  ubraja među najpoznatija kantautorska imena mlađe generacije. Neovisno o tome nastupa li samostalno ili s pratećim sastavom, uvijek iznova osvaja publiku i kritiku originalnim autorskim rukopisom. Njegova glazba satkana je od elemenata sofisticiranih glazbenih stilova, počevši od klasične glazbe i baroka koje vješto i suptilno spaja s modernijim pop zvukom i intimističkim stihovima, postižući tako svoj prepoznatljiv stil.

Wainwright je postigao uspjeh profilirajući vlastiti zvuk u svijetu rock glazbe, opere, teatra, plesa i filma. Iza njega je već sedam studijskih albuma, a skladao je glazbu i 11 originalnih pjesama za kazališnu adaptaciju Shakespeareovih Soneta, premijerno izvedenu u režiji Roberta Wilsona i uz pratnju Berliner Ensemblea 2009. godine., koja se prikazivala u rasprodanim dvoranama te na brojnim međunarodnim festivalima. Wainwrightova prva opera „Prima Donna“, koja je dobila sjajne ocjene glazbene kritike, praizvedena je na međunarodnom festivalu u Manchesteru. Nominant je i dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja kao što su Annie Awards, Brit Awards, Dora Mavor Moore Awards, Juno te Grammy Awards.

Stariji kolega, legendarni Elton John, proglasio ga je“najsjajnijim kantautorom na planeti”, a New York Times hvalio njegovu “istinsku originalnost”. Sjajne reference i brojni obožavatelji diljem svijeta čine Rufusa Wainwrighta bez sumnje jednim od najvećih kantautora svoje generacije i pravom glazbenom poslasticom 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

Pročitajte još

VESLA NA DASCI, BICIKLIRA, ISPIJA KAVU Roman Abramovič i ove godine ljetuje na Mljetu

Dulist

OD CRTANJA 3D OLOVKAMA DO PAPERCRAFTA Mnoštvo mališana odazvalo se radionicama uz 75 godina tehničke kulture

Dulist

VIDEO Pogledajte kako uživaju, sa super jahte na Lopudu uzletio helikopter

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija