DuList IN

‘Najsjajniji kantautor na planeti’ na Igrama

Proslavljeni kanadsko-američki kantautor Rufus Wainwright održat će solistički nastup u sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u petak, 26. srpnja u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Rufus Wainwright uživa reputaciju jednog od najvećih muških vokalista i pjesmopisaca današnjice te se  ubraja među najpoznatija kantautorska imena mlađe generacije. Neovisno o tome nastupa li samostalno ili s pratećim sastavom, uvijek iznova osvaja publiku i kritiku originalnim autorskim rukopisom. Njegova glazba satkana je od elemenata sofisticiranih glazbenih stilova, počevši od klasične glazbe i baroka koje vješto i suptilno spaja s modernijim pop zvukom i intimističkim stihovima, postižući tako svoj prepoznatljiv stil.

Wainwright je postigao uspjeh profilirajući vlastiti zvuk u svijetu rock glazbe, opere, teatra, plesa i filma. Iza njega je već sedam studijskih albuma, a skladao je glazbu i 11 originalnih pjesama za kazališnu adaptaciju Shakespeareovih Soneta, premijerno izvedenu u režiji Roberta Wilsona i uz pratnju Berliner Ensemblea 2009. godine., koja se prikazivala u rasprodanim dvoranama te na brojnim međunarodnim festivalima. Wainwrightova prva opera „Prima Donna“, koja je dobila sjajne ocjene glazbene kritike, praizvedena je na međunarodnom festivalu u Manchesteru. Nominant je i dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja kao što su Annie Awards, Brit Awards, Dora Mavor Moore Awards, Juno te Grammy Awards.

Stariji kolega, legendarni Elton John, proglasio ga je“najsjajnijim kantautorom na planeti”, a New York Times hvalio njegovu “istinsku originalnost”. Sjajne reference i brojni obožavatelji diljem svijeta čine Rufusa Wainwrighta bez sumnje jednim od najvećih kantautora svoje generacije i pravom glazbenom poslasticom 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

Pročitajte još

IGRAT ĆE SE SVAKE NEDJELJE Prijavite se na prvu Call of Duty Warzone ligu

Dulist

BEZ DUJE Adriana Đurđević došla u Grad privatnim avionom iz Marseillea

Dulist

KRISTININ ‘EKLEKTIK POTTERY’ Moje kikare su različite i svoje, baš kao i svi mi!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija