Aktualno

NAJLJEPŠI DAR ZA 25. ROĐENDAN Dva projekta Manjgure u finalu Grad Prix HUOJ-a

NAJLJEPŠI DAR ZA 25. ROĐENDAN Dva projekta Manjgure u finalu Grad Prix HUOJ-a

Projekt prve javne interaktivne izložbe na temu dijabetesa u Hrvatskoj, ‘DiJAbetes pod kontrolom’ koja se održala u studenom prošle godine na zagrebačkom Cvjetnom trgu, osmislila je i realizirala agencija Manjgura za Zagrebačko dijabetičko društvo, kako bi se uslijed fokusa donositelja odluka na COVID-19 te medijske dominacije tema vezanih za pandemiju, informiralo i educiralo javnost, ali i same oboljele o mogućnostima utjecaja na pozitivne ishode liječenja dobrom kontrolom glukoze i pravovremenim liječenjem. Od dijabetesa u Hrvatskoj danas boluje svaka 11. osoba, a ujedno je ta bolest i treći vodeći uzrok smrti – dnevno 13 osoba u Hrvatskoj premine od komplikacija uzrokovanih dijabetesom.

Cilj izložbe bio je educirati što je moguće veći broj građana o mogućnostima prevencije i efikasne kontrole dijabetesa, a u stvaranje interaktivnog i raznolikog sadržaja izložbe koji je pokrivao početke liječenja šećerne bolesti u doba antike, do razvoja najmodernijih sustava za bezbolno i kontinuirano praćenje glukoze, bili su uključeni i sami članovi Zagrebačkog dijabetičkog društva. Tijekom tri dana izložbe 1.589 ljudi pregledalo je interaktivan sadržaj, a sama izložba tematizirana je i u svim središnjim informativnim emisijama i vijestima nacionalnih TV kuća te u tiskanim i online izdanjima velikog broja medija.

Projekt je nominiran u kategoriji najboljeg projekta za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama.

-Iznimno nam je drago što je projekt “DiJAbetes pod kontrolom” prepoznat od strane stručnog žirija Hrvatske udruge za odnose s javnošću te ocijenjen kvalitetnim projektom koji doprinosi osvještavanju zajednice o sve većoj učestalosti dijabetesa i predijabetesa. Vjerujemo da smo ovom interaktivnom, a ujedno i edukativnom izložbom, potaknuli cjelokupnu javnost na veći angažman o vlastitom zdravlju. Projekt ima i dalje za cilj educirati, osnažiti te motivirati javnost kao i oboljele s dijabetesom putem web platforme. Ova nagrada je velika afirmacija za Udrugu, odnosno pozitivan iskorak za civilno društvo u cijelosti – izjavila je prim. dr. Manja Prašek, predsjednica Zagrebačkog dijabetičkog društva.

Agencija Manjgura u prošloj je godini postigla izvrstan uspjeh i na području političke komunikacije – u ‘izbornoj’ 2021. godini, Krešimir Macan, vlasnik Manjgure i istaknuti regionalni izborni savjetnik, vodio je, uz još tri pobjedničke kampanje, i kampanju Marka Filipovića (SDP) za gradonačelnika Rijeke.

Projekt je iz komunikacijske perspektive bio posebno izazovan budući da su se izbori održavali u uvjetima pandemije te je Rijeka bila grad s najviše kandidata za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima. Iako mu kuloari i istaživanja nisu davali puno šanse početkom godine, Marko Filipović je ostvario uvjerljivu pobjedu u oba kruga izbora i osigurao SDP-u većinu u gradskom vijeću te je Rijeka ostala ‘crvena’, suprotno očekivanjima mnogih. Učinkovitim i povoljnim korištenjem digitalnog videa u kombinaciji s digitalnim oglašavanjem, Marko Filipović je u samo mjesec i pol dana virtualno ušao u svaki riječki dom i od ‘Kviska’ gubitnika, za kojeg nije čulo dvoje od troje Riječana, došao do uvjerljivog pobjednika na izborima. Obećao je da će Rijeka ostati ‘OTVORENA I SLOBODNA’, a da će joj on kao ‘NOVA SNAGA GRADA’ udariti jedan ‘NOVI RITAM GRADA’, što je dosljedno komunicirao u svim fazama kampanje.

Projekt je nominiran u kategoriji najboljeg komunikacijskog projekta na području političkog komuniciranja.

-Vijest da su dva Manjgurina projekta i ove godine u finalu nagrade za najbolje komunikacijske projekte u Hrvatskoj dodatno nas je razveselila budući da ove godine naša agencija Mangjura slavi 25 godina postojanja. Naša mala curica (manjgura je dubrovački izraz za žensko dijete, mladu curu) sada je već lijepa 25-godišnjakinja koja puno ulaže u svoje znanje, a iznimno su joj bitne i profesionalne i stručne vrijednosti. I dalje se veselimo svakom novom projektu, a posebice onima koji na prvi pogled izgledaju previše izazovni i koje se rijetko tko usudi raditi. Tako je bilo i u Rijeci – veliki izazov koji smo uspješno savladali. Riječanima relativno nepoznatog i samozatajnog Marka Filipovića uspješno smo promovirali u novog gradonačelnika u jakoj konkurenciji i tu je upravo kampanja bila ta koja je napravila razliku. U Rijeci je rezultat bio sve, samo ne izvjestan kako danas to izgleda s distance – izjavio je Krešimir Macan.

Manjgura je prošle godine također imala dva finalista u finalima HUOJ-ova domaćeg i regionalnog Grand PRiXa, koji su kasnije bili i finalisti najprestižjiih svjetskih PR nagrada – IPRA Golden World Awards – Rakoborce – Hrvatska protiv raka te projekt Viber zajednice Total Croatia Total info – virtualne recepcije Hrvatske u doba korone. Potonji je osvojio veliki regionalni Grand PriX te je dobio brojne međunarodne nagrade i ušao u čak tri finala najprestižnije svjetske PR nagrade IPRA. Više o samim projektima možete pročitati na stanicama Manjgure. Dobitnici Grand PRrix-a bit će poznati 12. travnja ove godine, a više o projektima i samoj nagradi saznajte ovdje.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist