DuList IN

Najbolje hrvatske klape i ove godine na Stradunu

Najbolje hrvatske klape i ove godine na Stradunu

U utorak, 23. srpnja na Stradunu će se održati koncert klapske pjesme na kojem će Dubrovčanima i gostima grada zapjevati klape Cambi, Rišpet, Maslina, Sv. Juraj HRM, Šufit te domaće snage, klapa Kaše.

– Nakon niza odličnih i unaprijed rasprodanih koncerata vrhunskih nam klapa u organizaciji Scardone, najbolje hrvatske klape sele u Dubrovnik. Tamo će u rajskom ambijentu Dubrovnika i među patinom ovjenčanim starim zdanjima, udahnuti dušu stoljetnom kamenu starim i novim izvedbama klapske pisme, zaštićene nam glazbene baštine – stoji u objavi organizacijskog tima.

Klape će na koncertu u Dubrovniku proslaviti svoje uspjehe: klapa „Cambi“ uspješnu turneju po SAD-u i dva osvojena Porina, klapa „Rišpet“ osvojeni „Grand prix Split 2013“ za pjesmu „Ćaća“ i nagradu za “Lumin“ kao najemitiraniju pjesmu Splita 2012., klapa „Sv. Juraj – HRM“ izlazak novog albuma „Kraljica mora“, klapa „Šufit“ klapski megahit „Ne diraj moju ljubav“, a slavna klapa „Maslina“ odlazak na  slovensku turneju. Ovim poznatim klapama pridružit će se i dubrovačka klapa Kaše, koja u proteklo vrijeme niže koncertne i festivalske uspjehe.

Podsjetimo kako se sličan koncert održao i prošle godine, gdje se okupilo više od 2000 slušatelja. Izdavačka kuća Scardona, zajedno sa Gradom Dubrovnik i TZ Dubrovnik učinila je ovaj spektakl tradicionalnim. Voditelji ovog spektakularnog koncerta bit će Oliver Mlakar i Ana Brbora Hum.

– Interes  za ovaj koncert je velik kao i za sve naše dosadašnje koncerte, pa preporučujemo svima da na vrijeme osiguraju svoju ulaznicu – poručuju organizatori.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist