Županija

NAGRADE UČENICIMA Oni su najbolji u županiji!

NAGRADE UČENICIMA Oni su najbolji u županiji!

Učenicima i mentorima osnovnih i srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, danas su uručene nagrade. 
-Čestitam vam na dosadašnjim uspjesima i nadam se da je to početak uspješnih karijera – poručio je zamjenik župana Davorko Obuljen nagrađenim sportašima.

Čestitao je i učenicima koji su uspjeh ostvarili u natjecanjima iz znanja te njima i njihovim mentorima zaželio puno uspjeha u daljnjem učenju i radu.
Pročelnica Marijeta Hladilo također je uputila čestitku svima koji su primili nagradu, naglasivši važnost obrazovanja i športa u razvoju mladih, ali i društva u cjelini.
Na natjecanjima iz znanja učenici iz Dubrovačko –neretvanske županije osvojili su četiri prva mjesta, dvadeset drugih i deset trećih mjesta. Prvaci u svojim disiplinama su: Ivan Fran Stojić, Klarinet, mentor Zvonko Knežević (Osnovna glazbena škola Metković); Branko Radić – Računovodstvo, mentorica Višnja Živković (SŠ Fra Andrije Kačića Miošića, Ploče); Femica Norma Bambini, Posluživanje menua, mentorica Ljiljana Prce (Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik); Josipa Rončević, Geografija mentor Jurica Čupić (Osnovna škola Petra Kanavelića, Korčula).

Športski klubovi su na državnim natjecanjima osvojili po tri zlata i srebra te dvije bronce. Zlatni su bili plivačka ekipa ŠŠD “Vidra” Osnovne škole Marina Držića Dubrovnik u sastavu: Miho Lončarić, Ivan Perić, Nikola Šimunović, Mario Šurković, Duje Čamo, Đivo Damić, Marko Beletin, Fran Gavran i Vlaho Pavlić, košarkaši ŠŠD “Gimnazijalac” Gimnazije Dubrovnik koji su predstavljali: Tonći Jović , Lovro Butorac, Lujo Srhoj, Petar Dubelj, Alen Dilberović, Vlaho Raguž, Marijan Obad, Mateo Vidović, Ivan Jaković, Žan Riha, Ivan Marković i Vlaho Šojka te ženska badminton ekipa ŠŠD “Gundulić” Osnovne škole Ivana Gundulića Dubrovnik u sastavu: Barbara Janičić, Mara Palfi, Nikolina Kabiček i Maja Makivić.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist