Aktualno

NACIONALNI STOŽER U Hrvatskoj 306 zaraženih od koronavirusa

NACIONALNI STOŽER U Hrvatskoj 306 zaraženih od koronavirusa

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavljuje najnovije informacije o koronavirusu, ali i o snažnom potresu koji je jučer pogodio Zagreb, a koji je dodatno zakomplicirao situaciju s epidemijom.

Za danas je najavljeno i uvođenje strožih mjera. Trenutno je u Hrvatskoj 306 zaraženih koronavirusa, što je 52 više nego jučer u 16 sati. Obavljeno je 2554 testiranja.

Krunoslav Capak rekao je kako su dva od tri laboratorija u Zagrebu pretrpjela štetu, a otvoreni su laboratoriji u Rijeci i KBC Zagreb te ranije u Osijeku.

-Prikupili smo sve podatke o pozitivnima, epidemiološke službe rade iako je zgrada u kojoj djeluje epidemiološka služba bila oštećena. Stožer je donio odluku o podizanju rada epidemiološke službe na najvišu moguću razinu te su svi u trajnoj pripravnosti te su uspostavljene linije komunikacije i zapovijedanja – rekao je Krunoslav Capak.

-Zdravstveno stanje svih oboljelih nije u pogoršanju i nemamo novih osoba na respiratoru – rekao je ministar Vili Beroš.

-Stožer se u ovom trenutku bavi istovremeno s dvije krizne situacije, a to su borba protiv širenja koronavirusa i potres s epicentrom na širem području Markuševca – rekao je ministar Davor Božinović. U potresu je ozlijeđeno 27 građana od čega 18 teže te ih je 12 hospoitalizirano, a djevojčica od 14 godina je još u kritičnom stanju. Štete su velike, više od 250 objekata je oštećeno, ali pregledi se još rade.

-Noć je protekla mirno i nije bilo incidenata – rekao je dalje ministar te dodao kako je jučer zabilježeno 37 potresa!

 

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo