DuList IN

NACIONALNI PARK MLJET Remek djelo prirode

NACIONALNI PARK MLJET Remek djelo prirode

Nacionalni park Mljet, je naše prvo morsko zaštićeno područje koje već godinama oduševljava svoje mnogobrojne posjetitelje bojama i mirisima netaknute prirode. Sjeverozapadni dio otoka proglašen je Nacionalnim parkom još 1960. godine i najstariji je takav na Mediteranu, a morski dio pridodan je 1997. godine.
NP Mljet obuhvaća 5375 hektara zaštićenog kopna, okolnog mora, otočića i hridi, te tako zauzima otprilike trećinu otoka. Morem potopljeni zaljevi, Malo i Veliko jezero, najistaknutije su lokacije ovog područja te važan geomorfološki i oceanografski fenomen.
Cijela površina Parka iznimno je bogata životom, a o važnosti njegove zaštite svjedoče i brojne endemske i ugrožene vrste. I ljubitelji kulturne baštine zasigurno će ovdje uživati, budući da cijeli otok i Park obiluju vrijednim arheološkim lokalitetima, spomenicima kulture, crkvama te čuvarima brojnih priča iz Mljetske prošlosti. U sredini Velikog jezera nalazi se simbol otoka i Nacionalnog parka – slikoviti otočić Svete Marije, poznat i pod imenom Melita, s crkvom i benediktinskim samostanom iz 12. stoljeća (ulaznica u NPuključuje povratnu vožnju do otočića).

Ušetajte u ljepotu Nacionalnog parka Mljet i iskoristite posebnu ponudu za dubrovačko (M)ljeto u Hotelu Odisej Mljet, za smještaj u kolovozu i rujnu. Informacije i rezervacije: +385 20 300 300 / reservations@alh.hr

Neosporivo, Mljet je otok koji, svojom ljepotom, ostavlja trajni poziv posjetitelju za povratak gdje romantičari uživaju otkrivajući skrivena mjesta, oni željni rekreacije otkrivaju nove staze i vidike, obitelji uživaju sa svojom djecom, a oni željni inspiracije i novih doživljaja neumorno tragaju za novim otkrićima.
I za kraj nekoliko korisnih informacija:
Za ulaz u područje Nacionalnog parka potrebno je kupiti karte. Ako ste gost hotela Odisej, možete ih naručiti i na recepciji.
U područje Parka nije moguće ući osobnim vozilom tako da preporučujemo opuštenu šetnju ili osvježavajuću vožnju biciklom oko jezera kojeg je moguće iznajmiti u Pomeni iz koje ćete najbrže i najlakše stići do Jezerâ.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist