Aktualno

NACIONALNA ORGANIZACIJA CRNE GORE Pregršt novogodišnjih koncerata i aktivan zimski odmor

turisticka ponuda crne gore 3

Ususret još jednoj zimskoj turističkoj sezoni, Nacionalna organizacija Crne Gore jutros je na konferenciji za medije predstavila atraktivnu turističku ponudu za novogodišnje praznike i zimsku sezonu 2023./2024. Čelni ljudi ove krovne organizacije Crne Gore zajedno s lokalnim turističkim organizacijama Kotora, Herceg Novog, Tivta, Cetinja, Nikšića,Tuzi, Žabljaka te Skijalištima Crne Gore pozvali su na uživanje u brojnim novitetima i manifestacijama koje će se održavati u narednom zimskom razdoblju.

– Prema istraživanjima Europske komisije za putovanje u posljednjih godinu dana Crna Gora se nalazi u top 10 destinacija. To nam zaista daje jak poticaj i elan za budući rad i aktivno sudjelovanje kako na kreiranju turističkog proizvoda tako i na aktivnijoj turističkoj promociji – rekao je savjetnik u kabinetu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Amel Dedeić.

– Iz godine u godinu imamo sve veći broj turista iz Hrvatske, a posebno sa šireg dubrovačkog područja. U prvih 9 mjeseci ove godine bilježimo ukupno 23500 turista iz Hrvatske te oko 64800 noćenja što je za oko 26 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To dovoljno govori o zanimanju ovog tržišta. Sama blizina Dubrovnika prema našim skijalištima i gradovima je jedan od ključnih faktora zašto nas posjetiti i ove zimske sezone – rekao je Dedeić nadodavši kako su se lokalne turističke organizacije primorja i ove godine zaista potrudile dovesti nacionalne i poznate zvijezde iz regije koje će zabavljati goste tijekom novogodišnjih praznika.

-Ono što je nezaobilazno jest naša zimska čarolija i sve ono što naše planine i ovu zimu mogu ponuditi – ističe.

Raznolikost ponude i turističke atrakcije

Uz raznovrsnu turističku ponudu, glavna prednost Crne Gore je što se za vrlo kratko razdoblje mogu posjetiti i sjeverna i južna regija koje usprkos velikim različitostima čine savršenu kombinaciju za odmor. Nema sumnje da će i najizbirljiviji gosti naći program prema svojim afinitetima u vrlo raznolikoj ponudi tijekom zimskih mjeseci.

Crnogorsko primorje predstavit će bogat program tijekom novogodišnjih praznika. Kotorani nude sadržajan zabavni program Kotorske zimske fešte (Kotor Winter Fest). Najluđa noć se dočekuje na Trgu od oružja uz koncert najveće regionalne pop dive Severine, a sljedeću večer nastupit će Dino Merlin, koji će građanima i posjetiteljima Kotora prirediti veličanstvenu noć.

Početkom prosinca počinje novogodišnji program u Tivtu, a koncerti već od 16. 12. 2023. i trajat će do 15. 1. 2024. godine. Konceptom je predviđeno da posjetitelji svakog vikenda uživaju u glazbi lokalnih bendova i izvođača, a 31.12. i 01.01. rezervirani su za najbolji provod uz Harisa Džinovića i Aca Pejovića. Portonovi donosi nastupe domaćih i regionalnih zvijezda poput Ansambl Toć, Fantom, Elemental, Marijana Zlopaša, Ida Prester i Lollobrigida, Mostar Sevdah Reunion, MKDSL, klapa Kaše, Trio Gušt, Tijana Bogićević, Band Girls Boys and Toys. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Novogodišnji program na otvorenom pod nazivom ‚Kako je dobro vidjeti vas opet‘ je poziv upućen mještanima i gostima da budu na dočeku Nove 2024. godine u Herceg Novom uz program za sve generacije i glazbene ukuse, koji će trajati od 30. prosinca do 2. siječnja. Tijekom praznika u Herceg Novom će nastupiti Goran Bregović i Bijelo dugme – Alen, Tifa i Orkestar za svadbe i sahrane, Miroslav Ilić, Novi Fosili.

crna gora turisticka ponuda1112

Tradicionalno, Budva je jedna od regionalno najatraktivnijih destinacija za doček Nove godine uz bogat zabavni program. Na manifestaciji „Budi u Budvi“ – svakog vikenda tijekom prosinca će biti organiziran program za djecu na trgu ispred Starog grada s kreativnim radionicama, priredbe vrtića, nastupe folklornih društava i plesnih klubova, facepainting i razne animacije. Koncerti će početi 30. prosinca i trajat će sve do 2. siječnja, a u sklopu programa će nastupati: Dejan Petrović Big Band, Toni Cetinski, Željko Joksimović, Marija Šerifović, Van Gogh i mnogi drugi.

Bar će i ove godine biti zanimljiva destinacija jer će za Novu godinu nastupiti jedna od najvećih regionalnih zvijezda Lepa Brena, ali i brojni lokalni izvođači, kao i zvijezde iz regiona: Nataša Bekvalac, Lexington, Lapsus bend, Angelina, Bojan Marović.

Čarolija zimske ponude

Za ljubitelje snijega i snježnih čarolija sjeverni, planinski dio Crne Gore u zimskoj turističkoj sezoni nudi, pored kvalitetne hotelske i ponude privatnog smještaja, široku lepezu aktivnosti na snijegu. Gosti crnogorskih ski centara mogu se okušati u sanjkanju, skijanju ili bordanju, a za one koji traže nove avanture tu je jahanje konja, planinarenje i vožnja motornim sanjkama po Durmitoru, Bjelasici, Sinjajevini, Komovima, kao i mnoge druge aktivnosti na planinama. Ski Resort Kolašin 1450 i Ski resort centar Kolašin 1600 raspolažu uređenim skijaškim stazama koje se održavaju po najsuvremenijim standardima. Staze su klasificirane i obilježene kao lake, srednje i teške, što znači da u ponudi imaju staze za sve tipove skijaša i bordera. Oni koji ne skijaju, mogu se turistički provozati žičarom i uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, nakon koje je obavezna šetnja na čistom planinskom zraku.

crna gora turisticka ponuda13

Od prosinca ove godine na skijalištu Kolašin 1600, će s pola kapaciteta, početi s radom, Swiss hotel. Ako zimski odmor planirate u veljači, ne propustite jedinstvenu priliku za posjet zimskoj sky running utrci koja se održava 24. veljače 2024. pod nazivom ‚Kolašin Sky Snow‘. Durmitor je nezaobilazna stanica tijekom posjete sjevera Crne Gore zimskih mjeseci. Na Durmitoru se nalazi i ski centar – Savin kuk. Ne treba zaboraviti i druge gradove sjevera Crne Gore kao i ski centre koji su idealna mjesta za zimske mjesece, poput Hajle i Vučja.

Šarenoliku ponudu sjevera i juga Crne Gore povezujemo panoramskim putevima koje čine centralni dio Crne Gore atraktivnim. Ove zime se ne smiju propustiti dvije panoramske rute ‘Krug oko Korita“ u blizini Podgorice i “Između dvije čarobne obale“ koja povezuju barsku rivijeru sa Skadarskim jezerom. Nezaobilazni su nacionalni parkove Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen, Biogradska gora, Prokletije, koji pružaju ugođaj boravka u netaknutoj prirodi s mnoštvom mogućnosti za aktivan odmor, šetnju edukativnim stazama i sportski ribolov.

Nacionalna organizacija Crne Gore zajedno s lokalnim zajednicama pozivaju i ove godine na uživanje u brojnim novitetima i manifestacijama koje će upotpuniti zimsku čaroliju.

Pročitajte još

(FOTO) Premijera Vojnovićevog ‘Ekvinocija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

Od utorka jeftinije gorivo

Dulist

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist