Aktualno

Na Sveučilištu rekordnih 67 studenata na razmjeni

Na Sveučilištu rekordnih 67 studenata na razmjeni

U zimskom semestru akademske 2018./2019. na Sveučilište u Dubrovniku dolazi studirati rekordan broj studenta na razmjeni – njih ukupno 67.

Tim povodom, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik, za strane studente organiziran je Orijentacijski tjedan. Otvaranje orijentacijskog tjedna upriličit će se u ponedjeljak, 1. listopada 2018., u 10 sati, u donjem amfiteatru Kampusa.

Studenti su iz 17 zemalja diljem svijeta, a najviše ih je iz Poljske, Španjolske i Portugala. Slijede studenti iz Njemačke i Italije, Belgije, Grčke, Litve, Češke, Francuske, Slovačke, Latvije, Rumunjske, Makedonije, Kosova i Uzbekistana. Ove godine na Sveučilište u Dubrovniku dolazi i jedan student iz Azerbejdžana.

Najviše će studenata studirati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, zatim na Odjelu za komunikologiju, Odjelu za umjetnost i restauraciju i Odjelu za elektrotehniku i računarstvo.

Sveučilište u Dubrovniku stranim studentima nudi 147 kolegija na engleskom jeziku, dodatno i kolegije hrvatskog jezika na A1 i A2 razini.

U ljetnom semestru očekujemo oko 60 novih stranih studenata, što znači da ćemo sljedeće akademske godine, u odnosu na prethodnu, imati porast stranih studenata od 13 posto.

Pročitajte još

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist

Potrebica: Prijateljstvo Dubrovnika i Vukovara započeto na žrtvi u Domovinskom ratu traje i trajat će

Dulist

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist