Grad

NA STRADUNU U PETAK Večer posvećena Domovini i našim braniteljima

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Grad Dubrovnik u suradnji s ustanovama u kulturi i Muzejom Domovinskog rata Dubrovnik, organizira svečanu proslavu u petak, 4. kolovoza na Stradunu.

Program obilježavanja započet će u 20 sati izložbom povijesne ratne fotografije “Zoran Filipović 1991.” u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik u tvrđavi Imperial nakon čega će uslijediti svečani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klape Subrenum. Koncertom će ravnati maestro Đelo Jusić, početak je u 22 sata ispred crkve svetog Vlaha, a sam koncert poklon je Grada Dubrovnika njegovim sugrađanima.

Građani će imati priliku čuti neke od najljepših pjesama posvećenih domovini i gradu u izvedbi čuvara dubrovačke i hrvatske kulturne baštine kroz desetljeća – Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klape Subrenum. Bože čuvaj Hrvatsku, Od stoljeća sedmog, Dubrovniče slavni, Zemlja dide mog, Dubrovnik spava, Ako sada spavaš, Croatio iz duše te ljubim te Ovo je Grad, samo su neke od njih.

Osim najljepših domoljubnih pjesama, publika će imati priliku poslušati i recitacije najljepših stihova domoljubne poezije po odabiru dr. sc. Katije Bakije, a u izvedbi dubrovačkog glumca Edija Jerteca.

‘Pozivamo sve sugrađane da se pridruže proslavi i svojom nazočnošću uveličaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja’, kazali su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

MARIJA LUKŠIĆ ZA DULIST Slomljene olovke su me asocirale na prekinuto djetinjstvo. Svi su oni imali neki cilj!

Maria Prkut

Dubrovnik najsigurniji europski grad i osma najsretnija destinacija za putovanje u svijetu

Dulist