Aktualno

Na Stradunu će se dijeliti rukotvorine članova Lukjernice uz Dan mentalnog zdravlja

Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja dubrovačka Udruga Lukjernica odlučila je obilježiti simboličnom akcijom koja će se održati na Stradunu u subotu, 10. listopada s početkom u 10 sati. Ovom prigodom sugrađanima će dijeliti rukotvorine s prigodnim porukama, nastale na likovnim radionicama Udruge. Na taj način želw skrenuti pozornost na važnost mentalnog zdravlja u zajednici.

Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Svrha obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemima vezanima za mentalno zdravlje te pružanje prilike osobama, organizacijama i institucijama koje se bave zaštitom mentalnog zdravlja da promoviraju svoj rad i u suradnji sa zajednicom rade na poboljšavanju uvjeta za pružanje odgovarajuće zaštite mentalog zdravlja. Svjetski dan mentalnog zdravlja svake godine stavlja naglasak na određeni problem s kojim se susreću različite populacijske skupine.

Temom ‘Investiranje u mentalno zdravlje’ želi se potaknuti otvorena rasprava o mentalnim poremećajima i investiranju u prevenciju, promociju i liječenje. Pred nama su velike poteškoće i novi izazovi koje je donijela pandemija virusa Covid-19 te je sada više nego ikad potebno povećati ulaganje u mentalno zdravlje da bi omogućili efikasnije i humanije usluge svima potrebitima.

Pročitajte još

GLAVNI PROJEKTANT MOSTA Pipenbaher: ‘Hrvatska mi je jako draga, pogotovo Jadransko more. Sačuvajte ovo’

Dulist

LIJEPA NAŠA TERITORIJALNO POVEZANA Veličanstveni vatromet za veličanstveni trenutak!

Dulist

[VIDEO] Među prvima smo prošetali Pelješkim mostom!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija