Zanimljivosti

NA SKALINIMA OD JEZUITA Fotograf Milan Kovač ovjekovječit će sve Konavljane u nošnjama za Festu

NA SKALINIMA OD JEZUITA Fotograf Milan Kovač ovjekovječit će sve Konavljane u nošnjama za Festu

Fotograf Milan Miki Kovač za ovu će Festu sv. Vlaha ovjekovječiti sve Konavoke i Konavljane koji na blagdan našega Parca u Grad stignu u nošnjama. I to na Skalinima od Jezuita. Poziv je objavljen i u Facebook grupi Zavazda Konavle, a kako nam govori Kovač, na ovu je ideju došao još prošle godine budući da nema fotografija na kojima su baš svi skupa. Nekako svi, govori nam, nakon procesije pođu na svoju stranu. No, prošle godine u ovoj ga je sjajnoj ideji omela kiša.

-Zamislio sam da se sve Konavoke i Konavljani u nošnjama skupe na Skalinima od Jezuita, a s lijeve i desne strane stat će svi konavoski barjaci – rekao nam je Kovač.

-Draga čejadi, svi vi koji se planirate obuć u konavosku robu za sv. Vlaha imate jedan krasni prijedlog od našeg vrsnog fotografa Milana Mikija Kovača. .. svi vi obučeni u konavosku robu nakon procesije zaputite se poviše Zelene place do Skalina od Jezuita i tu se svi skupa, a i pojedinačno slikavate… Fotograf je i lani imo ovu ideju, ali znamo kakvo je vrijeme bilo lani…Imajte ovo na pameti, a mi se radujemo fotografijama – poručila je u grupi Zavazda Konavle administratorica Kate Bećir.

Ovo će, sigurni, smo biti fotografije za pamćenje.

Pročitajte još

U SRIJEDU Glazbeni kviz za sve generacije u Lazaretima!

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist