Grad

Na Šetnici Nika i Meda Pucića završena ugradnja vodovodne i elektro mreže

NM Pucica 2 1

Na Šetnici Nika i Meda Pucića odvijaju se radovi sveobuhvatnog uređenja. Tako je sukladno planiranoj dinamici, a u suradnji s Vodovodom Dubrovnik i Elektrojugom, završena ugradnja vodovodne mreže i postavljanje svih potrebnih elektroinstalacija.

Provedeni radovi preduvjet su za nastavak ugovorenih radova uređenja šetnice, a obuhvatili su izvođenje 150 metara nedostajuće vodovodne cijevi, postavljanje elektroenergetskog kabela, kako bi se postojeća instalacija spustila pod zemlju, te polaganje kabela za novu javnu rasvjetu.

U ovom tjednu započinje se s radovima proširenja šetnice na njenom najužem dijelu, a očekuje se kako će se isti izvoditi u tjednim etapama od 25 metara. Nakon završetka radova nova šetnica bit će širine 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde.

Podsjetimo, cjelovitim i sveobuhvatnim uređenjem šetnice Nika i Meda Pucića obuhvaćena je sanacija južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist