Kultura

NA NJEN ROĐENDAN U ponedjeljak predstavljanje dvije knjige Anamarije Anuške Paljetak

Predstavljanje dvije knjige Anamarije Anuške Paljetak ‘Studije i ogledi’ i ‘Prijevodi; poezija/proza/drama’, koje je priredio, odabrao i uredio njen suprug, akademik Luko Paljetak, a objavilo Društvo dubrovačkih pisaca održat će se u ponedjeljak, 3. kolovoza s početkom u 20.30 sati u zgradi Poslijediplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu.

S velikom razlogom upravo na taj datum, održava se ova književna večer, kao spomen na njegovu Anušku, kojoj je rođendan 3. kolovoza, a koja nas je napustila 17. svibnja 2019. godine. Iz velikog dugogodišnjeg književnog rada svoje supruge Anamarije, Luko Paljetak odabrao je tek dio učinjenog, predstavivši nam u dvije knjige njene oglede, eseje, studije te prijevode poezije, proze i dramskih tekstova, ponajviše sa slovenskog jezika, ali i s drugih svjetskih jezika, na hrvatski jezik, potvrdivši nam i ovaj put njen ogroman značaj, doprinos i veliki trud za dubrovačku, hrvatsku ali i svjetsku književnost.

Uz akademika Luka Paljetka, na predstavljanju sudjeluju Ivana Lovrić Jović, Nila Miličić Vukosavić, Sebastijan Vukosavić i Boris Njavro.

U skladu s vremenima u kojima živimo, organizatori napominju da svi oni koji namjeravaju doći – u skladu s epidemiološkim smjernicama – ponesu masku za lice!

Pročitajte još

Izložba ‘Hvala’ Lene Kramarić u Sponzi

Dulist

Giorgio Baranac: Zbog priprema za koncert DSO-a znalo se dogoditi da ostanem i dva dana u arhivu

Iva Dedo

‘Detalji Grada’ DULU-ovca u Narodnoj knjižnici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija