AktualnoUrednički izbor

Na natječaj za Studentski dom prijavilo se 187 studenata

Na natječaj za Studentski dom prijavilo se 187 studenata

Na prvom natječaju za subvencionirano stanovanje u Studentskom domu Dubrovnik prijavljeno je 187 studenata. Ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica istaknuo je da je zadovoljan pokazanim interesom. Navedeni broj prijavljenih studenata uključuje i studente na međunarodnoj razmjeni, a kojih je 50-ak. Potrebica ističe kako je potrebno pričekati kako će se odvijati situacija po pitanu studenata na međunarodnoj razmjeni, odnosno hoće li nastava biti online ili u učionicama?
Što se tiče samih epidemioloških mjera, Potrebica je rekao kako novi dom ima dovoljno kapaciteta za pridržavane fizičke udaljenosti, a da će pratiti upute nadležnog ministarstva, budući da zasad nema konkretnih preporuka za studentske domove.
Inače, planirano je listopadu još jednom objaviti i provesti natječaj za smještaj u studentskom domu, posebno za studente prediplomskog studija koji ispunjavaju uvjete, a nisu se iz objektivnih razloga uspjeli prijaviti na prvi natječaj.
Natječaj za subvencionirano stanovanje bio je otvoren do 3. kolovoza 2020. godine. Ukupno 503 kreveta (u 254 smještajne jedinice) nalazi se u studentskom domu. Mjesečna cijena smještaja studenata koji ostvare pravo na subvencionirano stanovanje temeljem Natječaja iznosi 850 kuna po ležaju u dvokrevetnoj sobi.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist