Aktualno

NA LOKRUMU Postavljeni pametni spremnici za prikupljanje otpada

Na području posebnog rezervata šumske vegetacije Lokrum postavljeni su pametni spremnici za prikupljanje plastičnog i miješanog komunalnog otpada. Ukupno 20 spremnika postavljeno je na 10 različitih lokacija na otoku, ističu iz Lokruma. Riječ je o Bigbelly pametnim spremnicima koji koriste solarnu energiju za napajanje pri čemu se smanjuje emisija CO2 i dodatno štiti okoliš, sam sustav je u potpunosti neovisan, a upravljanje se vrši putem senzorske tehnologije čime se povećava učinkovito upravljanjekapacitetima Javne ustanove Rezervat Lokrum. Kombinacijom spremnika visokog kapaciteta s prešom i standardnog kapaciteta bez ugrađene preše dobiveno je 10 stanica za odvojeno prikupljanje otpada. Spremnicima za prikupljanje recikliranog otpada reciklira se plastika koja čini više od 50 posto otpada na području Rezervata Lokrum.
Nabava i ugradnja pametnih spremnika ukupne vrijednosti 571.662,00 kuna sufinancirana je izprojekta ‘Povijesni vrtovi dubrovačkog područja’ koji se financira iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’.

Pročitajte još

UOČI DEBIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU Iva Oberan i Petrunjela Pavić uspješno svladale vojnu obuku

Mirna Njirić

Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

Sanja Putica o ‘Putevima bokeljskih Hrvata’: Cilj je potaknuti mlade na razmišljanje o identitetu i baštini

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija