Hrvatska

Na Eurosongu će nas predstavljati Damir Kedžo s pjesmom ‘Divlji vjetre’

Na Eurosongu će nas predstavljati Damir Kedžo s pjesmom 'Divlji vjetre'

Pobjednička pjesma Dore 2020. je “Divlji vjetre” te će Damir Kedžo predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu u svibnju ove godine!

-Mama, pobijedio sam na Dori – rekao je pjevač nakon proglašenja pobjednika te se rasplakao od sreće. Opatija je drugu godinu zaredom nakon nekoliko godina pauze u Sportskoj dvorani ‘Marino Cvetković’ ugostila Doru u subotu 29. veljače. Za nastup na Eurosongu natjecalo se 16 pjesama, piše Dnevnik.hr.

Svečanost Dore započela je izvedbom pjesme “The Dream” s kojom je Hrvatsku prošle godine u Izraelu predstavljao Roko Blažević, no nije se plasirao u finale natjecanja. Iako je na Eurosongu “The Dream” otpjevao na engleskom, u Opatiji je pjesmu izveo na hrvatskom jeziku.

Elis Lovrić je s pjesmom “Jušto” prva nastupila na pozornici Dore. Pjevačica se i prošle godine natjecala za nastup na Eurosongu, a iako joj je onda pjesma bila na engleskom, ove godine se odlučila za pjesmu na labinjonskoj cakavici. Bojan Jambrošić također se, kao i kolegica Elis Lovrić, prošle godine natjecao na Dori, a na opatijskoj pozornici je ove godine izveo baladu “Više od riječi”.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Screenshot/HRT

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist