Aktualno

Na dubrovačkom Sveučilištu prvi hrvatski združeni studij ekonomije

Sveučilište u Dubrovniku sudjeluje u prvom hrvatskom Erasmus Mundus združenom diplomskom studiju u polju ekonomije. Zajedno sa studentima sa Sveučilišta u Palermu (Italija), Sveučilišta u Malagi (Španjolska) te Međunarodnog sveučilišta Florida (SAD), dubrovački će studenti imati priliku steći zajedničke diplome ovih ustanova gdje će provesti dio svog studija. Rezultat je to višegodišnjih napora koji su počeli prije desetak godina sklapanjem prvog hrvatskog double degree studija koji Sveučilište u Dubrovniku izvodi u suradnji sa Sveučilištem u Palermu.

Europska komisija odobrila je financijsku potporu za ovaj Erasmus Mundus združeni diplomski studij „Tourism Systems and Hospitality Management“. Uz njega, u Hrvatskoj postoje još samo dva Erasmus Mundus združena studija, no ovaj studij prvi je u polju ekonomije. Erasmus Mundus je program Europske unije kojem je osnovni cilj podizanje kvalitete visokog obrazovanja i promocija međunarodne suradnje. Cilj je poticati izvrsnost i svjetsku internacionalizaciju visokih učilišta putem studijskih programa (na razini diplomskog studija).

Programe združenih diplomskih studija (Joint Master Degrees) provodi međunarodni konzorcij ustanova visokog obrazovanja i – ako je primjenjivo – drugi partneri u području obrazovanja i izvan njega, koji imaju stručnost ili interes u području studija ili poslovne domene obuhvaćene studijskim programom. Dodjeljuju se stipendije najboljim studentima diplomskih studija u cijelom svijetu. Ovakvi međunarodni studijski programi visoke razine odlikuju se inovativnošću te studentima omogućuju veću zapošljivost.

Pročitajte još

Mladić koji je gurnut sa zida na Pilama stabilno je i uspješno se oporavlja

Dulist

VANDA I GABRIELA ĐANIĆ Mama i kći violončelistice stvaraju lijepu glazbenu priču

Maria Prkut

Culture Club Revelin proglašen 22. najboljim klubom na svijetu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija