Grad

Na dodjeli Večernjakove domovnice u Bad Homburgu prisustvovali i predstavnici Grada

Na dodjeli Večernjakove domovnice u Bad Homburgu prisustvovali i predstavnici Grada

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija i počasni građanin Bad Homburga i savjetnik gradonačelnika Nikola Pavlović boravili su ovog vikenda u posjetu njemačkom gradu prijatelju, gdje je u subotu održana svečanost dodjele Večernjakove domovnice.

Dodjeli 17. po redu Večernjakove domovnice, ujedno prepoznate manifestacije koja okuplja mnogobrojne hrvatske iseljenike nazočili su i predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te drugi visoki uzvanici i gosti.

– Dvadeset i jedna godina povezanosti gradova Dubrovnika i Bad Homburga dugo je razdoblje u kojemu smo dokazali da gajimo pravo i iskreno prijateljstvo, te partnerstvo u realizaciji brojnih projekata. Naša čvrsta povezanost započela je u Domovinskom ratu, najtežim trenucima Dubrovnika i Hrvatske, ogromnim angažmanom i neiscrpnom energijom gospođe Olge Stoss. Dva desetljeća obilježena su značajnim donacijama, investicijama, povezivanjem mladih generacija i odraz su golemog altruizma gospođe Stoss kojoj dugujemo iskrenu zahvalnost. Izraze zahvalnosti upućujem i gradonačelniku Hetjesu i njegovom timu s kojim nastavljamo uspješnu suradnju i razvijamo nove projekte – istaknula je ovom prigodom zamjenica Tepšić.

Iskrene čestitke u ime Grada Dubrovnika uputila je svim dobitnicima nagrade Večernjakova domovnica.

– Vaša predanost profesijama i promociji Hrvatske nam svima imponira i dokaz je vaše nesebične ljubavi prema domovini i odanosti svojim korijenima. Ustrajte na svom putu i nastavite nizati poslovne uspjehe, te predstavljati domovinu s ponosom i dostojanstveno gdje god se nalazili – poručila je zamjenica gradonačelnika na kraju svog obraćanja.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist