Grad

Na ‘crnu listu’ dodano još 18 tablica, 50 autobusa ne smije na Pile

Na 'crnu listu' dodano još 18 tablica, 50 autobusa ne smije na Pile

Grad Dubrovnik dodao je na ‘crnu listu’ još 18 autobusa ‘neplatiša’, kojima je do podmirenja dugovanja izrečena zabrana zaustavljanja na Pilama.

Tako se njihov broj popeo na 50. Naime, kako navode iz Gradske uprave, iza nas je drugi dan pojačanog nadzora provođenja odluke Gradskog vijeća o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima.
– Nadležne službe Grada Dubrovnika tijekom današnjeg dana na Pilama će postaviti prometnu signalizaciju kojom će dodatno usmjeravati promet turističkih autobusa na platou, dok će se vozače koji goste neovlašteno iskrcavaju na stanicama predviđenim za zaustavljanje autobusa javnog gradskog prijevoza i tako stvaraju prometnu gužvu oštro sankcionirati. Naglašavamo da je gore navedenom odlukom turističkim autobusima i osobnim automobilima (8 + 1) dopušteno parkiranje u zoni posebnoga prometnog režima samo na parkirnom prostoru rezerviranom za njih na Pilama.

Također, na početku Zagrebačke ulice postavit će se znak ulaska u zonu posebnog prometnog režima, dok će se na izlazima iz iste (Ulica 2. Dalmatinske brigade i na Boninovu) postaviti obavijest o izlasku iz te zone.

Stav Grada Dubrovnika ostaje jasan – na nered i ucjene orkestrirane od strane pojedinaca nećemo pristati. Ustrajat ćemo na poštivanju važeće odluke Gradskog vijeća – navode iz Grada Dubrovnika.

Turističkim autobusima sljedećih registarskih oznaka zabranjen je pristup Pilama:

DU653FL
DU686FT
ST2194B
DU605FD
DU486GK
DU366AS
DU888AM
DU527EK
DU108CZ
DU929AP
DU455EN
DU928AP
DU0009MK
DU486GK
DU366AJ
DU233FL
DU0016MK
DU465FL

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist