Grad

NA ČETIRI LOKACIJE Asfaltira se punom parom, i Peyton došao na red

blank

Na četiri lokacije ovog su ponedjeljka krenuli radovi pojačanog održavanja prometa. Riječ je o u Ulici Marka Marojice te cestama u Šumetu, Pobrežju i Osojnik – Pobrežje.

-Zahvaljujući novom sustavu nabave, više različitih izabranih izvođača izvodi radove u isto vrijeme – hvale se iz Grada Dubrovnika.

Radove asfaltiranja dijela Ulice Marka Marojice do spoja s Janjinskom ulicom izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a radovi vrijedni 47.970,00 eura (bez PDV-a) trajat će 10 kalendarskih dana.

Asfaltiranje dijela nerazvrstane ceste Milakov do, Pobrežje, dužine oko 210 metara izvodi tvrtka Dubrovnik Ceste d.d. Rok izvođenja radova je 10 dana, a vrijedni su 30.542,72 eura (bez PDV-a).

Dio nerazvrstane ceste u Šumetu asfaltirat će se u dužini od oko 700 metara, radove izvodi Tehnogradnja d.o.o. Ukupni iznos ugovora je 63.431,00 eura (bez PDV-a), radovi će trajati 10 dana.

Asfaltiranje dijela nerazvrstane ceste Osojnik-Pobrežje, dužine oko 2.100 metara, izvodi tvrtka Asphalt Team d.o.o. Radovi su vrijedni 229.800,00 eura (bez PDV-a), a trajat će 18 kalendarskih dana.

Prvo se na lokacijama odrađuje frezanje, nakon čega slijede radovi asfaltiranja.

-Kako bi optimizirao rokove uređenja i saniranja gradskih prometnica i time ubrzao izvođenje radova, Grad Dubrovnik ove je godine prvi put razdvojo javne nabave, i to za redovno i pojačano održavanje nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Postupak za pojačano održavanje proveden je po novom modelu, dinamičkim sustavom nabave. Na natječaj su se tako mogli javiti svi zainteresirani gospodarski subjekti koji zadovoljavaju minimalne uvjete. Inicijalno su odobreni svi oni koji zadovoljavaju uvjete te im se, po potrebi, šalju pozivi za dostavu ponuda za pojedine rekonstrukcije prometnica – podsjećaju iz Gradske uprave.

Pročitajte još

ZAMJENA LED MARKERA Promet na dijelu Hebrangove regulirat će semafori

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DA SE NE ZABORAVI! Obilježavanje 32. obljetnice početka napada na Grad

Dulist