Aktualno

Na brodovima AP nešto više od 80 zaposlenika iz ratom pogođene Ukrajine

Trenutno na našim brodovima imamo nešto više od 80 pomoraca iz Ukrajine – ističu nam iz uprave Atlantske plovidbe na upit o situaciji na brodovima i zaposlenicima koji dolaze iz zemlje u kojoj već mjesec dana ‘bjesni’ rat, Ukrajine.

Kako se vidi iz odgovora, velik broj Ukrajinaca trenutno je upravo na brodovima našeg najvećeg brodara. Osim što su, vjerujemo, zabrinuti kako za vlastitu, tako i za budućnost svoje zemlje, nalaze se i u ‘statusu quo’. Na pitanje jesu li primjetili oscilacije u smislu ukrcaja i iskrcaja pomoraca (i ostalog osoblja na brodovima) ukrajinskog porijekla, iz Atlante plovidbe ističu:

– U ovim okolnostima uopće ne postoji mogućnost za smjenu ukrajinske posade budući da se oni ne mogu vratiti u Ukrajinu, a oni koji su trenutno u Ukrajini, ne mogu napustiti zemlju – reći će nam u službenom odgovoru.

Jesu li neki zaposlenici ipak zatražili iskrcaj i planiraju li ostati u Hrvatskoj, odnosno jesu li zatražili azil ili planiraju iskrcaj u domovini? Koliko ih se već u ovakvim okolnostima iskrcalo i gdje? – također nas je zanimalo.

– Zasad su samo dvojica pomoraca tražila iskrcaj, ali na njihov su zahtjev pošli u Poljsku. Nitko nije zatražio niti ostanak u Republici Hrvatskoj niti azil – zaključuju iz AP.

Pročitajte još

HACKATON 2023 Prvo mjesto osvojila ekipa Unidu 1 i uređaj za prevenciju požara

Dulist

STIGLI REZULTATI Prvo ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na plažama

Dulist

IVEKOVIĆ I TABAK PODNIJELI OSTAVKE Mihaela Mikulandra nova direktorica Čistoće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija