Aktualno

Na brodovima AP nešto više od 80 zaposlenika iz ratom pogođene Ukrajine

ap brodovi

Trenutno na našim brodovima imamo nešto više od 80 pomoraca iz Ukrajine – ističu nam iz uprave Atlantske plovidbe na upit o situaciji na brodovima i zaposlenicima koji dolaze iz zemlje u kojoj već mjesec dana ‘bjesni’ rat, Ukrajine.

Kako se vidi iz odgovora, velik broj Ukrajinaca trenutno je upravo na brodovima našeg najvećeg brodara. Osim što su, vjerujemo, zabrinuti kako za vlastitu, tako i za budućnost svoje zemlje, nalaze se i u ‘statusu quo’. Na pitanje jesu li primjetili oscilacije u smislu ukrcaja i iskrcaja pomoraca (i ostalog osoblja na brodovima) ukrajinskog porijekla, iz Atlante plovidbe ističu:

– U ovim okolnostima uopće ne postoji mogućnost za smjenu ukrajinske posade budući da se oni ne mogu vratiti u Ukrajinu, a oni koji su trenutno u Ukrajini, ne mogu napustiti zemlju – reći će nam u službenom odgovoru.

Jesu li neki zaposlenici ipak zatražili iskrcaj i planiraju li ostati u Hrvatskoj, odnosno jesu li zatražili azil ili planiraju iskrcaj u domovini? Koliko ih se već u ovakvim okolnostima iskrcalo i gdje? – također nas je zanimalo.

– Zasad su samo dvojica pomoraca tražila iskrcaj, ali na njihov su zahtjev pošli u Poljsku. Nitko nije zatražio niti ostanak u Republici Hrvatskoj niti azil – zaključuju iz AP.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme i pijavica nad Dubrovnikom

Dulist

PROVJERILI SMO Broj radnih dozvola već je dosegnuo 2022.!

Andrea Falkoni Račić

NEMOJTE NASJESTI Po internetu kruže prijevare koje ciljaju vaše bankovne podatke

Dulist