Županija

Na 16 lokacija u Župi postavljeni spremnici za odvojeno odlaganje plastike, stakla i papir

Općina Župa dubrovačka u suradnji s tvrtkom Čistoća započela je s postavljanjem dodatnih spremnika za odvojeno prikupljanje papira, stakla i plastike na javnim površinama. Postavljanje dodatnih spremnika jedna je od mjera za unaprjeđenje sustava gospodarenja komunalnim otpadom s ciljem smanjenja ukupne količine odloženog miješanog komunalnog otpada.
Odvojeno prikupljeni papir, staklo i plastika trenutno se može odložiti na 16 lokacija raspoređenih po naseljima Općine Župa dubrovačka, a u planu je postavljanje i dodatnih spremnika.
Lokacije spremnika za odvojeno prikupljanje papira, stakla i plastike su: Gornji Brgat, Čibača (iza Prime), Čibača  (Potočina), Čibača (Put Pera Kojakovića), Kupari (Blato), Kupari (Kuparska ulica), Kantule (iza stare škole), Popolica, Popolica (uz D-8), Trgovište, Mlini, Kostur, Plat, Rovanj, Zagruda i Soline (pored Župčice).

Krupni (glomazni) otpad moguće je odložiti u ponedjeljak, 22. veljače, utorak 23. veljače i srijedu 24. veljače u spremnike postavljene na sljedećim lokacijama: Donji Brgat (pored odlagališta), Čibača (iza Prime), Čibača (Potočina), Zagruda, Soline (odlagalište) i Kupari (na odlagalište iza INE)

Stanovnicima Općine Župa dubrovačka omogućeno je i korištenje reciklažnih dvorišta Pod Dubom i u Mokošici.

Pročitajte još

Turistička zajednica županije nakon tri godine na sajmu u Barceloni

Dulist

TURISTIČKO VIJEĆE Naša destinacija među najbolje bukiranim odredištima

Dulist

Župan Dobroslavić sudjelovao na konferenciji u organizaciji Društva za oblikovanje održivog razvoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija