Hrvatska

NA 15 LOKACIJA Šest ponuda na natječaj za istraživanje Jadrana

Istraživanje nafte i plina Jadran

Šest kompanija prijavilo se na natječaj za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u Jadranu i to za 15 istražnih prostora, izvijestio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Kako prenosi HRT, Vrdoljak kaže da je riječ o eminentnim i stručnim energetskim kompanijama i da je zadovoljan prvim krugom natječaja.

Najavio je da će konačna odluka Vlade o odabranim ponuditeljima biti poznata do kraja godine, a pred kraj prvog kvartala 2015. godine trebalo bi uslijediti potpisivanje ugovora o podjeli eksploatacije.

Ravnateljica Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić kaže da u utorak počinje evaluacija ponuda, a dok ona traje ne može se službeno reći koje su se kompanije javile na natječaj. Dorić i Vrdoljak naglašavaju da očekuju još interesa kompanija za istraživanje i eksploataciju plina i nafte u Jadranu te da su neke od njih najavile sudjelovanje u drugom krugu natječaja.

Javno nadmetanje za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u hrvatskom dijelu jadranskog podmorja otvoreno je 2. travnja ove godine, a rok za ponude istekao je u ponedjeljak u 14 sati. Zainteresirani ponuđači mogli su se javiti za istraživanja 29 istražnih polja, površine od 1.000 do 1.600 četvornih kilometara.

Na sjevernom Jadranu je osam istražnih polja, a na srednjem i južnom 21.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist