Crna kronika

Muškarcu osumnjičenom za izazivanje požara u Mokošici određen istražni zatvor

Muškarcu osumnjičenom za izazivanje požara u Mokošici određen istražni zatvor

U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu, priveden hrvatski državljanin (1994.) te je ispitan zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak u tri navrata, između 5. srpnja 2022. i 7. srpnja 2022., na predjelu Nove Mokošice i mjesta Donje Obuljeno, na području grada Dubrovnika, dolazio do terena obraslog niskim raslinjem i suhom travom te zapalio suhu travu pa je došlo do požara čije je širenje u sva tri slučaja spriječeno intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik, iako je prijetila opasnost da požari zahvate obiteljske kuće, parkirana vozila i gospodarske objekte.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon ispitivanja, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je prihvatio navedeni prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor na temelju navedene zakonske odredbe.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist