Crna kronika

MUP: Za Martinje pojačan nadzor prometa

MUP: Za Martinje pojačan nadzor prometa

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja koji se tradicionalno slavi 11. studenog, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske će od 8. do 11. studenog pojačano nadzirati odvijanje cestovnog prometa.

Postupanje policije će u navedenom razdoblju posebno biti usmjereno na sankcioniranje vozača koji se zateknu pod utjecajem alkohola, ali i na ostale prekršaje kao što su nepropisna brzina, istek važenja prometne dozvole, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, nepropisno pretjecanje…

Iz policije podsjećaju kako se u prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo 115 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola, a u kojima je 16 osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, dok ih je 45 lakše ozlijeđeno.

PU dubrovačko-neretvanska poziva sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola kako bi se izbjegle neželjene prometne posljedice.

Pročitajte još

U GRUŽU Automobil udario pješakinju, prevezena u OB Dubrovnik

Dulist

PROŠLOTJEDNI REKORDER Vozio s 2,52 promila alkohola, dobio kaznu i ostao bez dozvole

Dulist

‘PAPRENA’ KAZNA 23-godišnjak vozio bez dozvole, odbio se zaustaviti

Dulist