Grad

‘Mudrost i hrabrost Miljenka Bratoša i danas su vrijedni divljenja i dubokog poštovanja’

'Mudrost i hrabrost Miljenka Bratoša i danas su vrijedni divljenja i dubokog poštovanja'

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Grada, gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić na groblju Boninovo položili su vijenac i zapalili svijeću kod groba Miljenka Bratoša, prvog zapovjednika obrane Dubrovnika.
Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi prisjećanja na zapovjednika Miljenka Bratoša kazao kako se nikada ne može i ne smije zaboraviti njegov doprinos u borbi za neovisnost i slobodu Republike Hrvatske.
-Uloga Miljenka Bratoša bila je presudna u danima obrane Dubrovnika. Ono što je pokojni Miljenko Bratoš učinio na početku rata, načina kako je organizirao prve postrojbe ostaje trajno zapamćeno. Njegova mudrost i hrabrost u teškim ratnim danima i danas su vrijedni divljenja i dubokog poštovanja – istaknuo je gradonačelnik.
Uz predstavnike Grada Dubrovnika, pijetet prema prvom zapovjedniku obrane i dubrovačkom branitelju koji je preminuo na današnji dan 25. listopada 1991. godine odali su i predstavnici Dubrovačko–neretvanske županije te članovi obitelji poginulog Bratoša.
Miljenko Bratoš u Domovinski rat dragovoljno se uključio 1. lipnja 1991. godine. Njegovo ratno djelovanje bilo je od iznimne pomoći tijekom vojnih akcija na jugu Hrvatske, a odlikovan je i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, Redom hrvatskog pletera i Spomenicom Domovinskog rata. Važno je za istaknuti kako u znak sjećanja na Miljenka Bratoša danas ulica u Lapadu nosi upravo njegovo ime.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist