Aktualno

“Mora se uvesti bolji red u bolnice!”

"Mora se uvesti bolji red u bolnice!"

Među županijskim bolnicama nad kojima bi država trebala preuzeti upravljačka prava je i OB Dubrovnik čiji je dug dosegnuo oko 96 milijuna kuna.

Župan Dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić mišljenja je kako država postupa „potpuno krivo“ prema županijskim bolnicama.
– Ona prikuplja sredstva za zdravlje na razini Ministarstva odnosno Zavoda za zdravstveno osiguranje i jedino se iz toga mogu pokriti svi dugovi koje imaju bolnice u zemlji, odnosno kojima je osnivač država, ali i onima kojima su osnivači županije.

– Ja sam to rekao  na jednom sastanku kad je ministar Ostojić bio u zajednici županija, a to je stav i drugih župana, država mora sanirati sve bolnice, i to ne samo kliničke bolnice kojima je osnivač država nego i županijske bolnice i onda se tek može razgovarati na koji način se može uvesti bolji red u bolnice. Ne dolazi u obzir da država nasilno preuzima bolnice, s izlikom da ih ona sanira. Tko će ih sanirati nego onaj tko ubire najviše sredstava. Ili neka država da sredstva od zdravstva županijama pa će županije onda sanirati svoje bolnice. Uostalom dugove ove naše bolnice napravila je upravo uprava koja je izdanak vlasti koja danas vlada u državi – istaknuo je za duList župan Dobroslavić.

Ravnatelj OB Dubrovnik Branko Bazdan nije imao komentara na ove najave jer se radi o pitanju vlasništva na koje on ne može utjecati.
 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist