Aktualno

Andro predložio “zračni most” do Zagreba

Andro predložio "zračni most" do Zagreba

Kako bi konačno ublažio prometnu izoliranost Dubrovnika od ostatka države, gradonačelnik Andro Vlahušić je uputio Croatia Airlinesu prijedlog uvođenja tri modela naplate karata za letove od Dubrovnika do Zagreba i natrag, takozvano uspostavljanje "zračnog mosta" uz subvencije Grada.

Za subvencioniranje grad planira dogodine izdvojiti 3 milijuna kuna. Smatraju kako će se time značajno smanjiti učinci prometne izoliranosti i građanima omogućiti povoljan i brz dolazak u Zagreb. Gradonačelnik je predložio i realizaciju zajedničkih turističkih proizvoda za koje bi nacionalni zračni prijevoznik nudio povoljne karte, a Grad Dubrovnik i Turistička zajednica bogat program kulturnih i zabavnih sadržaja te povoljne smještajne aranžmane.

Prvi model uključio bi avionske karte po cijeni od 220 za jednosmjernu, odnosno 450 kuna za povratnu kartu,po cijeni cestarine Vrgorac – Zagreb, no ta ponuda ograničena je samo na studente, bolesnike, te pratitelje kojima put ne pokriva HZZO. Ova ponuda može se iskoristiti maksimalno šest puta godišnje. Grad je voljan sufinancirati ove karte iz svog Proračuna te se nadaju kako će i Zračne luke Dubrovnik i Zagreb dati doprinos u smislu rasterećenja pristojbi koje podižu cijenu karte.

Drugi model odnosi se na stanovnika juga od Prevlake do Korčule koji koriste zračnu luku kao polazišnu točku i u nepovoljnijem su položaju od ostalih građana RH zbog loše cestoven povezanosti. Oni bi plaćali "regionalnu avionsku kartu" koja košta 450 kuna za jednosmjernu ili 900 kuna za povratnu kartu, a odnosi se na sve građane ovog područja.

Treći model činile bi uobičajene cijene karata za sve ostale putnike i pravne osobe koje su sada oko 1600 kuna. Turističkim rastom omogućilo bi se i povećanje cijena ovih karata sukladno tržišnim uvjetima i politici Croatia Airlinesa, te se bi odrazilo na građane Dubrovnika i okolice.

Pročitajte još

Učenici Obrtničke škole pokazali svoje veliko srce

Dulist

DSO obilježio Dan Županije i otvorio koncertnu sezonu u Kneževom dvoru

Dulist

Otvorene nominacije za ovogodišnji izbor Hrvatskog stabla godine

Dulist