Aktualno

Mons. Petar Palić preuzeo službu mostarsko-duvanjskog biskupa

Mons. Petar Palić preuzeo službu mostarsko-duvanjskog biskupa

Mons. Petar Palić, donedavni geneneralni vikar Dubrovačke biskupije, a potom i hvarski biskup, proteklog je ponedjeljka ustoličen u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru za mostarsko-duvanjskog biskupa i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanskog.

Prije obreda ustoličenja biskup Ratko Perić osvrnuo se na sve godine svoje službe i zahvalio i na radostima i na nevoljama s kojima se susretao. Novom mostarsko-duvanjskom biskupu Petru Paliću poželio je obilje blagoslova i mudrosti kao i uspjeha u radu.

– Biskupe Petre i ti započinješ u znaku uzvišenja svetoga Križa, uz 40. obljetnicu posvete ove katedrale Marije Majke Crkve i uvijek te pratila velika milost božja, sedmerostruki darovi Duha Svetoga od mudrosti do bogobojaznosti i na Kristovu riječ bacao mreže milosti i radosti i imao obilna uspjeha i evanđeoskog blagoslova – poručio je biskup Perić.

U svojoj propovijedi biskup Petar Palić kazao je kako je svjestan kako trenutaka poteškoća i kušnja neće nedostajati, ali ‘Isus nas potiče da vjerujemo njegovoj riječi i da se ne bojimo’.

Biskup Palić je istaknuo kako sanja BiH kao zemlju ravnopravnih u kojoj ima mjesta za dostojanstven život svakog čovjeka, pišu 24 sata.

Na misi ustoličenja u Mostaru bio je i premijer Andrej Plenković.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist