Aktualno

MOKOŠICA USKORO DOBIVA PEDIJATRA Franković obišao radove na ambulanti

MOKOŠICA USKORO DOBIVA PEDIJATRA Franković obišao radove na ambulanti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima je u četvrtak obišao radove na adaptaciji pedijatrijske ambulante u Mokošici.

– U suradnji s Domom zdravlja dogovorili smo se da preuzmu ovaj prostor, Grad Dubrovnik će ga i preurediti i predati na korištenje. Prethodno je Grad dodijelio stan koji će se koristiti za stanovanje pedijatra. Vjerujem da ćemo u trenutku kad se otvori ovaj prostor imati osobu koja će u njemu raditi, a ovdje će s pedijatrom raditi i logoped što smatram da je potrebno i važno za Mokošicu. Znamo da su pedijatri na području grada i okolice preopterećeni i ovo će biti jedan od načina i da se njima smanji broj djece – izjavio je gradonačelnik Franković. Naglasio je i kako će projekt podići standard zdravstvene skrbi na području Grada Dubrovnika, jer će se ambulantom koristiti i djeca iz šireg područja Mokošice.

Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva za izradu projekta, a snosi i troškove adaptacije, odnosno uređenja prostora, u iznosu od oko 1,6 milijuna kuna. Sanacija je započela u veljači, a predviđeno vrijeme trajanja radova je dva mjeseca. Prostor površine 150 metara kvadratnih, smješten na adresi Vinogradarska ulica 16, Grad je temeljem zaključka Gradskog vijeća prepustio Domu Zdravlja Dubrovnik na razdoblje od 10 godina kako bi se u ovom gradskom naselju roditeljima pružila prijeko potrebna zdravstvena skrb za njihovu djecu.

Glavni projekt je izradio arhitektonski biro „Modul A“ iz Dubrovnika, a prostor će se adaptacijom podijeliti na ordinaciju logopeda s ulazom i čekaonicom, i ambulantu s ordinacijom pedijatra, uredom medicinske sestre, a planirani su i odvojeni ulazi za zdravu i bolesnu djecu. Buduća ambulanta u Mokošici opremit će odgovarajućim sanitarijama za osoblje i pacijente, sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom, servisnim prostorijama i prostorijama za osoblje. Planirano je i hortikulturno uređenje ulaznog platoa te omogućavanje pješačkog pristupa osobama s poteškoćama u kretanju.

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist