Aktualno

Moguća nagodba s pacijenticom

bolnica6

Ministar zdravstva Darko Milinović potvrdio je da je upoznat s razgovorima između Opće bolnice Dubrovnik i pacijentice kojoj je izvađen zdrav bubreg i izjavio kako je moguća nagodba te nema potrebe za smjenom ravnatelja.

Javljajući se u večernjim vijestima HRT-a Milinović je kazao kako je 29. rujna pogrešnoj pacijentici, koja je čekala operaciju kralježnice, izvađen zdravi bubreg uslijed zamjene dokumentacije. O tome je dubrovačka bolnica odmah izvijestila Ministarstvo zdravstva koje je naložilo inspekcijski nadzor i o svemu izvijestilo Hrvatski liječnički zbor koji je nadležan za istragu postojanja liječničke pogreške i Državno odvjetništvo, kako bi se utvrdila i eventualna kaznena odgovornost.

Ministar je naglasio kako nema razloga za smjenom ravnatelja Branka Bazdana, jer odgovornost i u ovom slučaju treba individualizirati i eventualne krivce, nakon provedenog postupka primjereno kazniti. Također je izrazio svoje žaljenje pacijentici i njenoj rodbini.

Kako se neslužbeno saznaje, riječ je o 56-godišnjoj pacijentici iz okolice Dubrovnika kojoj je tog 29. rujna trebala biti operirana kralježnica. Istovremeno je na operaciju bila naručena i pacijentica istog imena s tumorom bubrega. Nečijom pogreškom ili nemarom, pogrešnoj je pacijentici izvađen bubreg, a odgovore o čijoj krivnji je riječ, trebala bi dati istraga.
 
 
 

 

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist