Aktualno

MOĆI ĆE SE PRATITI UŽIVO Mise i obredi za Veliki tjedan i Uskrs u Katedrali

Misa posvete ulja slavit će se u srijedu, 31. ožujka u dubrovačkoj katedrali s početkom u 19 sati, a predslavit će je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Na misi, zbog epidemioloških mjere, neće moći sudjelovati svećenici iz cijele biskupije nego će sve njih predstavljati dekani šest dekanata. Nadbiskup Uzinić posvetit će ulje za krizmu i blagosloviti katekumensko i bolesničko ulje. Vjernici mogu duhovno sudjelovati putem izravnih prijenosa na internetu i televiziji.

Misu Večere Gospodnje u četvrtak, 1. travnja s početkom u 19 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Nakon mise Presveti Oltarski Sakrament će se prenijeti na pomoćni oltar gdje će biti kratko klanjanje. Cijeli događaj bit će uživo prenošen na internetu i televiziji.

Obredi Velikog petka 2. travnja u katedrali Gospe Velike počinju u 19 sati a predvodit će ih apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Redovita procesija ulicama Grada unutar zidina će zbog epidemioloških razloga ove godine izostati, a u samoj katedrali bit će kratka procesija s blagoslovom cijeloga Grada i biskupije. Sve se može pratiti u izravnom prijenosu na internetu i na televiziji.

Vazmeno bdijenje na Veliku subotu, 3. travnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku počinje u 19 sati, a predvodit će ga apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

Središnje svečano pontifikalno slavlje na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega u nedjelju, 4. travnja u 10 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predslavit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Misa se može pratiti putem interneta, radija i televizije.

Na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja euharistijsko slavlje u 10 sati u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Vjernici duhovno mogu sudjelovati putem Internet i televizijskih prijenosa.

Pročitajte još

MARIJO BEKIĆ Od sada će se na rezultate PAPA testa čekati dva do tri tjedna

Dulist

TUI i Eurowings u kolovozu lete prema Dubrovniku

Dulist

DO IMENOVANJA NOVOG PUTEM NATJEČAJA Kristijanu Paviću mandat na čelu ACI-ja produžen za 6 mjeseci

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija