Sport

MNK Square: Uz punu dvoranu možemo do vrha!

MNK Square: Uz punu dvoranu možemo do vrha!

Malonogometni klub Square na prigodnoj je konferenciji za medije najavio po svemu sudeći uzbudljivu povratničku sezonu u Prvoj lizi te predstavio momčad i pojačanja iz Makedonije.

Dopredsjednik kluba Maro Konjevod na početku je podsjetio kako Square u 2013. godini slavi 20 godina osnutka, ali i povratak u Prvu ligu.
– Još više nam je od samog plasmana važno što smo doživjeli da je dvorana bila puna. Sinergija navijača, ljubitelja sporta u Dubrovniku, gen koji je zaboravljen zbog raznih razloga, i sama privrženost Dubrovčana malom nogometu nama je glavni cilj i zadatak, i to će nam biti putokaz u djelovanju. Želimo navijače, publiku. Smatramo da je to jako – kazao je Konjevod.
 
– Slobodno nas kritizirajte kad zaslužimo. Ali kad vidite da smo mladi i borbeni, onda nas i podržite, pa čak i ako ne ostvarimo dobar rezultat. Treba strpljenja, ali ćemo na svakoj utakmici napraviti spektakl, ne samo na terenu. Od utakmica Squarea napravit ćemo pravi društveni događaj – dodao je Konjevod.
 
Predsjednik Squarea Željko Jelić napomenuo je i kako je od kolovoza u Župi dubrovačkoj pokrenuta Squareova Škola malog nogometa, u kojoj već sudjeluje 49 djece. O očekivanjima u predstojećoj sezoni Jelić je rekao:
– Nama jest cilj ostanak u Prvoj lizi, ali i da pokušamo nešto više. Ako uđemo u prvih šest, mislim da to ova ekipa može i zaslužuje – kazao je Jelić.

Inače, svi igrači iz prošle sezone su tu, osim Mostarca Ivana Ivanovića, koji je prešao u Brotnjo iz Čitluka. Dva igrača iz juniorskog pogona, Krivanović i Sukno, bili su u planu za prvi sastav, ali su otišli na studij u Zagreb. Pripremama su se priključili Maro Kalauz i Denis Dilbrović te Makedonci Darko Rangotov i Adrian Micevski. Ante Daničić iz privatnih razloga neće nastupati od studenog do veljače, a pravo nastupa u jesenskom dijelu sezone nema Damjan Šulić.

Glavni trener momčadi Ivica Gvozden izrazio je zadovoljstvo što je ekipa ostala na okupu, a dovedena dva pojačanja.
– S pojačanjima sam vrlo zadovoljan. Tražio sam od uprave dva vrhunska igrača i isupnili su mi želju. S bazičnim pripremama krenuli smo 20. kolovoza, a zadnjih tjedan dana radimo s loptom u dvorani. Pripreme su prošle odlično, imamo do početka lige još deset treninga i uigravamo ekipu – izjavio je Gvozden, koji je naglasio kako se Square može boriti za prvaka.
 
– Obećavam da ćemo učiniti sve, ući u Play Off i publici u Dubrovniku podariti puno zadovoljstva – istaknuo je Gvozden, dodavši kako će se nakon prvih nekoliko kola vidjeti 'na čemu smo'.
Najavio je dva sustava igre. Uz stari, prošlosezonski, primjenit će se i novi, s dosta kruženja i praznog prostora s dvije 'četvorke'.
– Bit će igra 'mačke i miša', a mi ćemo biti mačke – dodao je podpredsjednik Konjevod.

Kapetan momčadi Mateo Saulan zadovoljan je odrađenim pripremama, ali i atmosferom u momčadi.
– Atmosfera je ostala ista, imamo volju i želju. Publika nam se vratila, što je nama igračima najbitnije. Darka i Adriana primili smo kao da su tu s nama sto godina. Imamo super pozitivna atmosfera i jedva čekamo da natjecanje počne – rekao je Saulan.
– Bit će i uspona i padova, to je normalno u sportu, ali mi ćemo dati sve od sebe. Želimo Play Off, želimo borbu za prvaka – ponovio je Saulan.
 
Kratko su se predstavili i dva makedonska reprezentativca, Darko Rangotov i Adrian Micevski, koja su sa Squareom potpisala jednogodišnji ugovor, a u Dubrovnik su stigli iz skopskog Željezareca.
 
Rangotov ima 26 godina, a karijeru u 'velikom' nogometu započeo je u Velesu. Uskoro je prešao u futsal, koji igra već sedam godina. Iz Velesa je prešao u Skopje u Železarec, s kojim je osvojio četiri titule prvaka, a igrao je i azijsku Ligu prvaka s libanonskim Al Sadagom. Za reprezentaciju Makednije odigrao je 60 utakmica i zabio 28 golova.
– Dubrovnik je odličan grad, ekipa je sjajna i uvjeti su super. Dobro se radi i jako sam zadovoljan. Dobro se radi, nadamo se Play Offu i borbi za vrh – kazao je Rangotov.
 
Njegov sunarodnjak, 21-godišnji Adrian Micevski, igrao je od malih nogu u Kamenici u makedonskoj juniorskoj ligi, gdje su ga prvaci iz Željezareca nakon tek dva mjeseca angažirali na tri sezone. Za makedonsku reprezentaciju odigrao je 30 utakmica, a ne sijeća se koliko je golova postigao. Ubilježio je i dva nastupa za mladu futsal reprezentaciju. Obojica su igrali kvalifikacije za Euro 2014., kada su u Španjolskoj igrali i u porazu od Hrvatske 2:3.
 
U 1. kolu, u subotu, 5. listopada u 20 sati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju MNK Square je domaćin Novom Marofu.
 
 
 

Sastav Squarea u sezoni 2013./2014.

Mateo Saulan (kapetan), Hrvoje Cvjetković, Mato Šimunović, Stjepan Rezo, Ante Daničić, Denis Hasanović, Maro Đuraš, Mateo Vodopić, Filip Kurbelašvili, Mario Benić, Damjan Šulić, Zoran Primić, Alen Turk, Mario Jelčić, Darko Rangotov i Adrian Micevski.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist