Županija

Mljet je ogledni primjer održivosti na Mediteranu, jedna od pet takvih destinacija!

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uručila je certifikat INHERITURA ravnatelju Nacionalnog parka Mljet Ivanu Sršenu i održala s njim radni sastanak.

INHERITURA certifikati dodjeljuju se destinacijama koje su ogledni primjeri održivosti na Mediteranu. Četiri hrvatske destinacije zadovoljile su kriterije za dodjelu ove oznake, a od nedavno se kao peta uključio i Nacionalni park Mljet.

Certifikati se dodjeljuju mediteranskim područjima za održivost i zaštitu okoliša te za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine u obalnim i morskim područjima, uz poštivanje lokalnog okoliša i prirode, a svaka destinacija morala je ispuniti 16 strogih kriterija zaštite okoliša i održivosti.

„Očuvanje prirodne baštine i bioraznolikosti, posebice u morskim područjima i na otocima, ciljevi su kojima svi zajedno moramo dati doprinos, a razvoj održivog turizma najbolji je temelj za zadržavanje turističke konkurentnosti Mediterana“, istaknula je ministrica Brnjac čestitavši na dobivenom INHERITURA certifikatu.

Pročitajte još

U SAMOM VRHU Ovo su najbolji nastavnici našeg grada i županije

Dulist

ŽUPANOVA ČESTITKA UČITELJIMA Vaš je rad temelj uspješnog društva

Dulist

DEVET MJESECI 2022. U županiji porast noćenja s domaćeg tržišta te Poljske i Slovenije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija