Politika

Mladi HNS-a za legalizaciju prostitucije i “lakih” droga

Mladi HNS-a za legalizaciju prostitucije i "lakih" droga

Na Vladin prijedlog o kažnjavanju korisnika usluga prostitucije, Mladi HNS-a su reagirali zahtjevom za legalizaciju prostitucije i „lakih“ droga.

Odmah su se javili i HDZ-ovci koji se prijedlogu protive. Nakon što je Vlada Saboru nedavno uputila prijedlog Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, u javnosti se povela rasprava o odredbi da se ubuduće, osim prostitutke, kažnjavaju i korisnici njihovih usluga, donosi Dnevnik Nove TV.

Sam premijer Zoran Milanović na sjedinici Vlade rekao je da o tome treba ozbiljno raspraviti, spominjući različita rješenja primjerice u Austriji i Njemačkoj (gdje je prostitucija legalna) ili Švedskoj i Norveškoj (gdje se kažnjavaju samo klijenti, a ne prostitutke).

U međuvremenu su Mladi HNS-a najavili akciju kojom će zahtijevati legalizaciju korištenja seksualnih usluga u Hrvatskoj.

– Smatramo da bi se legalizacijom prostitucije smanjilo širenje spolnih bolesti i obvezalo osobe na korištenje zaštite te redovite zdravstvene kontrole. Zabranom, prostitucija ostaje mračna zona u kojoj dominiraju organizirani kriminal, krijumčarenje, izrabljivanje te tjelesno i seksualno nasilje nad ženama', ističu HNS-ovci na svojim Facebook stranicama. Također traže legalizaciju „lakih“ droga.

Mladež HDZ-a se protivi bilo kakvoj legalizaciji. Na konferenciji za novinare pod naslovom  „Mladima trebaju radna mjesta, a ne lake droge i prostitucija“ založili su se za besplatno obrazovanje. Mladež HDZ-a zalaže se za dostojanstvo svake djevojke i žene, a to se dostojanstvo na ostvaruje kroz legalizaciju prostitucije već kroz obrazovanje, radno mjesto, obitelj i odgoj djece, naglasila je predsjednica Gradskog odbora Mladeži HDZ-a Grada Zagreba Ivana Župan.

– Za besplatno smo obrazovanje, a ne za besplatnu marihuanu – poručili su iz Mladeži HDZ-a.

Pročitajte još

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist

ZA TRI GLASA Ava Karabatić ostvarila bolji rezultat od ministrice Obuljen Koržinek

Dulist

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist