Sport

Mlade rukometašice u subotu protiv Hvara

rukomet dubrovnik 01

Rukometašice ŽRK Dubrovnika po prvi put u novijoj povijesti kluba ove će sezone nastupiti u jednom seniorskom prvenstvu, točnije u 3. Hrvatskoj rukometnoj ligi.

Premijerni nastup imat će u subotu, 2. studenog, u 14 sati, kada u Sportskoj dvorani u Gospinom polju dočekuju ŽRK Hvar. U južnoj skupini 3. HRL osim Dubrovnika i Hvara nastupaju i ŽRK Vranjic, ŽRK Vrgorac te ŽRK Trogirka.

Inače, ŽRK Dubrovnik osnovan je 1976. godine, a prvotno je okupio oko 20 članova, dok danas broji oko sto članova raznih godišta, od seniorki pa sve do najmlađih djevojčica željnih treninga i igranja s loptom.

– Na tome posebno treba zahvaliti prvom predsjedniku kluba Nikoli Sambrailu, ali i ostalim članovima prvotne ekipe pod vodstvom Luke Veraje. Danas imamo seniorsku ekipu koja igra 3.HRL-jug, djevojčice 1998. godište i mlađe koje se natječu u 1.Hrvatskoj mlađekadetskoj ligi – jug, a uz njih imamo i djevojčice u kategorijama 2000. godište i mlađe te naše najmlađe uzraste 2002. godište i mlađe – kaže nam trener Pero Veraja.

– Nije sve išlo tako lako od 1976. godine do danas. U razdoblju od 1991. godine do 2003. godine ŽRK Dubrovnik nije imao svoje predstavnike niti u jednoj kategoriji natjecanja stoga možemo govoriti o novoj generaciji koja počinje trenirati 2003. godine i koja trenira i danas – dodaje Veraja.

Posebno ističe problem oko prostora za trening, koji je uvijek postojao, te su tako djevojčice trenirale na šljunku,travi, betonu, nogometnom igralištu uz sve moguće vremenske uvjete.

– Čak im ni to nije slomilo želju za treniranjem i ljubav prema rukometu. Danas imaju termine za trening u Športskoj dvorani Gospino polje, Ženskom đačkom domu Paola di Rosa te po dvoranama osnovnih škola. Nažalost dimenzije za rukometno igralište ispunjava jedino Športska dvorana Gospino polje no treneri i igračice se snalaze i unatoč tom problemu osmišljavaju treninge i u ostalim dvoranama – navodi Veraja.

Iz ŽRK Dubrovnika pozivaju sve građane, posebno ljubitelje rukometa, da u subotu dođu podržati mlade i talentirane dubrovačke rukometašice.

Pročitajte još

Mateo Jerković viceprvak HEP prvenstva Hrvatske

Dulist

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Dulist

[FOTO] PRVENSTVO DALMACIJE Sjajni rezultati Atletskog kluba Dubrovnik!

Dulist